Ξέρουν από που, δεν ξέρουν ποιους

12:15 6/6/2013 - Πηγή: TNSite

Η καθυστέρηση αυτή δε, μπορεί να αποβεί μοιραία και για το θέμα της πίστωσης χρόνου που έδωσε η Τρόικα, έως τον Σεπτέμβριο για τις 2.000 απολύσεις.

Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο ο στόχος είναι 12.500 υπάλληλοι να έχουν υπαχθεί στο σχέδιο κινητικότητας μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2013. Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρουν ότι η δέσμευση αφορά το να έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων και όχι κατ’ ανάγκη

να έχουν τεθεί αυτοί στο καθεστώς διαθεσιμότητας.

Οι δομές αξιολογήθηκαν
Μέχρι τώρα, έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών, από όπου θα προκύψουν οι πλεονάζοντες υπάλληλοι, μόνο στα υπουργεία, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αντίστοιχη διαδικασία σε πολλούς ακόμη δήμους.

Ψάχνουν τον …μεγάλο φορέα

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν τελικά θα υπάρξει ένας μεγάλος Οργανισμός που θα κλείσει αλλά ούτε και το ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός. Όπως είναι φυσικό, η απόφαση θα ληφθεί σε κεντρικό επίπεδο. Όμως, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ενώ ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί ούτε και η λίστα με το σύνολο των οργανισμών προς συγχώνευση – κατάργηση.

Spiegel: Οι απολύσεις αναβάλλονται λόγω τουριστικής περιόδου

Την ώρα που σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, η κυβέρνηση αναμένετια να ζητήσει την αναβολή των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, το περιοδικό Spiegel, αναφέρει ότι η Αθήνα «δεν θέλει να τρομάξει τους τουρίστες» με κινητοποιήσεις που θα προκαλέσουν οι απολύσεις…

«Η Ελλάδα δεν έχει ποτέ αποδείξει ότι μπορεί να τηρήσει τις προθεσμίες που επιβάλλει η ΕΕ όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις. Και όταν φτάνουμε στο θέμα της απόλυσης χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, η Αθήνα βρίσκεται απελπιστικά πίσω» σχολιάζει το Spiegel.

Keywords
Τυχαία Θέματα