Βρέξει, χιονίσει ο Θρύλος θα... περάσει!

00:00 24/10/2013 - Πηγή: TNSite
Στην... λίμνη του «Ντα Λουζ» ο Ολυμπιακός προδόθηκε από μια έξοδο του Ρομπέρτο (1-1), όμως με εμφανίσεις σαν αυτή με την Μπενφίκα έχει τον... πρώτο λόγο για πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ!

Oρθιος στη... λάσπη ο Ολυμπιακός, πήρε βαθμό... πρόκρισης στο Ντα Λουζ, αφού με νίκη στον Πειραιά κάνει τεράστιο βήμα για τους «16». Εξαιρετική εμφάνιση,

άψογα διαβασμένος, έφερε σε πολύ δύσκολη τη Μπενφίκα και το 1-1 του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει από τώρα για την επόμενη φάση. Ενα λάθος του Ρομπέρτο έφερε την ισοπαλία μέσα στον βούρκο, η οποία ήταν και η πρώτη στη διοργάνωση έπειτα το 2009 στην έδρα της Αλκμααρ (0-0). Πολύ καλοί οι Πειραιώτες, ο Τσόρι με το υπέροχο γκολ δικαίωσε τον Μίτσελ, ενώ όλοι οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν... μηνύματα στους Πορτογάλους για τον επαναληπτικό.

Ετσι έπαιξε
Η έκπληξη που έκρυβε ο ο Μίτσελ ήταν ο Τσόρι Ντομίνγκες, ο οποίος μετά το εξαιρετικό του ματς στην Κρήτη πήρε θέση στον άξονα του Ολυμπιακού, με τον Σαβιόλα να μένει εκτός σχήματος. Ρομπέρτο γκολκίπερ, δεξί μπακ ο Σαλίνο, Μανωλάς και Σιόβας τα δύο στόπερ, αριστερό μπακ ο Χολέμπας, στον άξονα οι Σάμαρης και Μανιάτης, επιτελικός ο Τσόρι , στα δύο φτερά οι Φουστέρ και Βάις και φορ ο Μήτρογλου.

Αψογα διαβασμένος στο Ντα Λουζ
Η Μπενφίκα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό, μπήκε με τον αέρα της γηπεδούχου, ωστόσο ο Ρομπέρτο τον... έκοψε, με την εξαιρετική του επέμβαση στη φαουλάρα του Καρντόσο μόλις στο 3'. Οι «αετοί» πίεσαν, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» εξαιρετικά στημένοι στο ματς, είχαν κλείσει διαδρόμους και έβγαιναν εύκολα στην αντεπίθεση. Μάλιστα, στο 6' ο Φουστέρ έβγαλε τον Μήτρογλου σε θέση βολής, αλλά ο διεθνής φορ δεν βρήκε στόχο. Οι «ερυθρόλευκοι» ήλεγχαν το ματς, ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός και στο 9' ακόμα μια ωραία σέντρα, αλλά πάλι ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Ο Μίτσελ είχε διαβάσει πολύ καλά τη Μπενφίκα, η οποία «εγκλωβισμένη» δεν μπορούσε να απειλήσει. Εξαιρετικό ματς στον άξονα από την τριπλέτα Τσόρι-Σάμαρη- Μανιάτη, επιστροφές σωστές των Σαλίνο, Χολέμπας και ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα. Μάλιστα, όποτε έβρισκε ευκαιρία έκανε αισθητή την παρουσία του, όπως στο 24' τη σουτάρα του Μήτρογλου έδιωξε ο Αρτούρ.

Χόρεψε στη βροχή ο Τσόρι!

Οι Πειραιώτες άντεχαν στην βροχή και οι Πορτογάλοι εκνευρισμένοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και να απειλήσουν. Ο Ολυμπιακός διάβαζε κάθε φάση της Μπενφίκα, έτσι και στο 29' από το λάθος της μεσαίας γραμμής άρχισε η φάση του. Αψογη ενέργεια του Μήτρογλου, τακουνάκι στον Τσόρι, και ο Αργεντίνος με... χορευτική ενέργεια πέτυχε το 1-0! Το τέρμα δεν... ξύπνησε τη Μπενφίκα, και οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν εύκολα το υπέρ τους σκορ. Οσον αφορά την κατοχή, ήταν μοιρασμένη (51%-49%), με τη Μπενφίκα να έχει την καλύτερή της φάση στο 45' όταν η κεφαλιά του Τζον κατέληξε άουτ.

Λασπομαχίες...
Το σκηνικό στην επανάληψη θύμιζε... λιμνοθάλασσα, με τους παίκτες να πέφτουν στη λάσπη, με τον Μαγιένκο όμως να μένει απτόητος στον αγωνιστικό χώρο και να μην διακόπτει το ματς. Το οπτικό πεδίο... θολό, το εξαιρετικό Ντα Λουζ... βούρκος, αλλά ο Ολυμπιακός στεκόταν όρθιος, αντίθετα με τους Πορτογάλους που έπεφταν διαρκώς και ζητούσαν πέναλτι. Οι ερυθρόλευκοι κρατούσαν, ο Μίτσελ έβγαλε τον «ακατάλληλο» για τέτοιο τερέν Βάις και πέρασε τον Εντινγκά, με τους φιλοξενούμενους να ρίχνουν το βάρος στη δύναμη. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Πέρες στον Χολέμπας, με τον παίκτη της Μπενφίκα να δέχεται κίτρινη.

Ο βούρκος πάντως στέρησε το γκολ από τον Ολυμπιακό στο 59' όταν το πλασέ του Φουστέρ υπό... φυσιολογικές συνθήκες θα κατέληγε εύκολα στα δίχτυα, αλλά σε αυτό το τερέν δεν μπήκε ποτέ, με τον Μήτρογλου να μην μπορεί να την σπρώξει. Στην αντεπίθεση προσπάθησε να απειλήσει και η Μπενφίκα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Μίτσελ στο 69' σε ακόμα μια έξυπνη ενέργεια πέρασε τον Γιαταμπαρέ στη θέση του Φουστέρ και οι Πειραιώτες είχαν δύναμη και φρεσκάδα. Οι γηπεδούχοι πίεζαν, αλλά στο 81' ο Ολυμπιακός βρέθηκε κοντά στο δεύτερο τέρμα, αλλά από τη σέντρα του Γιαταμπαρέ, ο Μήτρογλου σημείωσε γκολ, αλλά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Ενα λάθος, ένα γκολ...
Ωστόσο, η παλικαρίσια εμφάνιση του Ολυμπιακού δεν είχε το happy end που θα ήθελε, αφού στο 84' η κακή έξοδος του Ρομπέρτο, η αδράνεια του Σιόβα έδωσε την ευκαιρία στον Καρντόσο να ισοφαρίσει!



Keywords
Τυχαία Θέματα