Αδιάβροχος και αφεντικό

23:58 23/10/2013 - Πηγή: TNSite

Ο Ολυμπιακός πήρε το ισόπαλο 1-1 από την Μπενφίκα στην... πισίνα του Ντα Λουζ και παράλληλα προβάδισμα για την δεύτερη θέση του ομίλου

Ο Ολυμπιακός κρατούσε μία μεγάλη νίκη μέχρι το 83', αλλά μία κακή έξοδος του Ρομπέρτο έδωσε την ευκαιρία στον Καρντόζο να διαμορφώσει το τελικό 1-1 στην Πορτογαλία. Ακόμα κι έτσι ωστόσο η ομάδα του Μίτσελ αποδείχθηκε... αδιάβροχη στην πισίνα του Ντα Λουζ από την καταρρακτώδη βροχή στη

Λισσαβόνα και με τον εκτός έδρας βαθμό πήρε προβάδισμα για την προνομιούχο δεύτερη θέση έναντι της Μπενφίκα, την οποία υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο α' μέρος όταν και προηγήθηκε με τον Ντομίνγκες στο 29', αλλά στην επανάληψη απλώς δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Με πάθος και αγωνιστικότητα οι ερυθρόλευκοι έμειναν όρθιο στην πίεση των "αετών" και πήραν τον βαθμό, αν και θα μπορούσαν να φύγουν ακόμα και με τη νίκη.

Μόλις πέντε λεπτά κράτησε το δυνατό ξεκίνημα της Μπενφίκα. Οπως αναμενόταν οι πορτογάλοι πίεσαν στα πρώτα λεπτά, απείλησαν με κάποια διαδοχικά στημένα, ενώ και ο Ρομπέρτο είχε μία σωτήρια απόκρουση σε φάουλ του Καρντόζο. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός με πολλά τρεξίματα κυριάρχησε και αφού εξασφάλισε το μηδέν με εξαιρετική αμυντική λειτουργία, που εγκλώβισε τους γηπεδούχους, δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Αρτούρ.

Η πίεση των ερυθρολεύκων από ψηλά δεν επέτρεπε στην Μπενφίκα να αναπτυχθεί, ενώ αντίθετα οι κλεμμένες μπάλες του Ολυμπιακού άφηναν εκτεθειμένη την αντίπαλη άμυνα. Με αυτό τον τρόπο ο Μήτρογλου απείλησε τρεις φορές (στο 6', στο 9' και το 24'), ενώ έτσι ξεκίνησε και το γκολ του Ντομίνγκες. Φουστέρ και Μήτρογλου συνεργάστηκαν μετά από κλέψιμο του Μανιάτη και ο Ντομίνγκες με εξαιρετική ατομική ενέργεια άνοιξε το σκορ στο 29'. Πολύ καλό 45λεπτο από την ομάδα του Μίτσελ, που ευτύχησε να δει τον Τσόρι, που επέλεξε αντί του Σαβιόλα να σκοράρει.

Στην επανάληψη ο αγωνιστικός χώρος έγινε πισίνα από την καταρρακτώδη βροχή και αυτό, που παρακολουθήσαμε για επίπεδο Champions League μάλλον ήταν απαράδεκτο. Περισσότερο αγώνα πόλο θύμιζε παρά ποδοσφαιρικό. Οι παίκτες με δυσκολία στεκόντουσαν όρθιοι, ενώ όγω βούρκου η μπάλα έκανε τα ...παιχνίδια της. Το ματς πήγε στη δύναμη, αλλά ο Ολυμπιακός δεν υστέρησε στον τομέα αυτό και κρατούσε με πάθος το υπέρ του αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός μάλιστα άγγιξε το 2-0 στο 58', αλλά το πλασέ του Φουστέρ κόλλησε στο βρεγμένο τερέν και ενώ κατευθυνόταν στα δίχτυα. Κυρίαρχα χαρακτηριστικά του αγώνα πλέον είχαν γίνει τα νεύρα και οι δυνατές μονομαχίες. Από το 65' η βροχή σταμάτησε και το τερέν βελτιώθηκε κάπως. Ο Ολυμπιακός ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, αλλά η Μπενφίκα πίεζε και στο 83' ισοφάρισε με τον Καρντόζο μετά από κακή έξοδο του Ρομπέρτο σε εκτέλεση κόρνερ (η μπάλα φάνηκε να βγαίνει εκτός τερέν από παίκτη της Μπενφίκα). Το 1-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό να φτάνει κοντά σε μία μεγάλη νίκη, αλλά τουλάχιστον να φεύγει με θετικό αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα