Βίντεο: Το απειλητικό μήνυμα της Αλ Κάιντα που σήμανε συναγερμό στις ΗΠΑ

22:50 3/8/2013 - Πηγή: TNSite

Ο Αιγύπτιος ηγέτης της Αλ-Κάιντα, Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι σε νέο μήνυμά του κάνει λόγο για σχέδιο ανατροπής του πρώην Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο Ζαουάχρι κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για συνεργασία με τον Αιγυπτιακό στρατό, τους κοσμικούς και τους Χριστιανούς, με στόχο το πραξικόπημα της 3ης Ιουλίου.

Στο 15λεπτο μήνυμά του, ο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι εξαπολύει πυρά και σε βάρος του μεταβατικού αντιπροέδρου της Αιγύπτου

Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι χαρακτηρίζοντάς τον ''απεσταλμένο της αμερικανικής πρόνοιας''.

Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ μετά τις ΗΠΑ, η Γερμανία και η Βρετανία αύριο και μεθαύριο βάζουν λουκέτο στις πρεσβείες τους σε επικίνδυνες περιοχές.

"Τρέχουσες πληροφορίες υποδεικνύουν πως η Αλ-Κάιντα και προσκείμενες οργανώσεις συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις εντός της προαναφερθείσας περιοχής και πέρα από αυτήν, και πως ενδέχεται να εστιάσουν τις προσπάθειές τους ώστε να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις έως τα τέλη Αυγούστου", αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η επίμαχη προειδοποίηση θα λήξει στις 31 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει διατάξει ορισμένες πρεσβείες να παραμείνουν κλειστές την Κυριακή, 4 Αυγούστου.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα