Το σαθρό κατηγορητήριο και τη συνωμοσία σιωπής καταγγέλλει η Χ.Α.

21:15 23/10/2013 - Πηγή: TNSite

Στη συνέχεια έγινε λόγος και υποστηρίχθηκε πως αυτό που ουσιαστικά οδήγησε στην πολιτική αυτή δίωξη, όπως πάντα τονίζει η Χ.Α. είναι η ραγδαία αύξηση και άνοδος της.

Ο κ. Κασιδιάρης αναφέρθηκε και σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Λασκαρίδη, διευθυντή του ΕΣΡ, ο οποίος του είπε πως συντάσσεται φάκελος για "κατάφωρη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας".

"Το πολιτικό σύστημα μας έχει καταδικάσει σε απόλυτη αφωνία", τόνισε ο κ. Κασιδιάρης.

Στη

συνέχεια έγινε προσπάθεια να παρουσιαστούν στοιχεία που να αποδεικνύουν - δείχνουν ότι πράγματι υπάρχει πολιτική δίωξη αλλά και σκευωρία. Για αυτόν τον λόγο έγινε αναφορά στο Μάκη Βορίδη και σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό και συγκεκριμένο δημοσιογράφο (STAR). Στη συνέντευξη - ελέχθη - πως ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στα βήματα με τα οποία θα καταπολεμηθεί το κόμμα της άκρας δεξιάς και τα οποία, σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, αναδεικνύουν την ειλημμένη απόφαση που υπήρχε.

Παράλληλα, υποστηρίχθηκε πως πριν τις συλλήψεις εκείνου του Σαββάτου, μία ημέρα πριν έγινε σύσκεψη με τους υπουργούς Δένδια, Αθανασίου και Μιχελάκη και πως σε εκείνη τη σύσκεψη ετοιμάστηκε ή παρουσιάστηκε η τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης.

Ακολούθησε η καταγγελία πως το πόρισμα Βουρλιώτη είναι κόπι πέιστ από δημοσίευμα του δημοσιογράφου Ψαρά, χωρίς όμως να λεχθεί πως δεν πρόκειται για ένα απλό δημοσίευμα μα για έρευνα, ενώ ο ίδιος ο εισαγγελέας κατονομάστηκε (επιδείχθηκε και φωτογραφία) ως σύμβουλος του πρώην υπουργού Πετσάλνικου και εκ των πρωτεργατών της σύνταξης του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στους περιβόητους μάρτυρες για τους οποίους ούτε λίγο ούτε πολύ "βαφτίστηκαν" ως εντελώς αναξιόπιστοι και αφερέγγυοι. Μάλιστα για κάποιους εξ αυτών τονίσθηκε πως είναι διαγραμμένοι και έχουν διωχθεί από την Χ.Α ή πως είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

"Είναι ντροπή να μας αποκαλείτε νεοναζιστικό μόρφωμα και εγκληματική οργάνωση", σημείωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, στρέφοντας τα βέλη του κατά των ΜΜΕ.

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων υπογράμμισε, εμμένοντας στην αρχική του τοποθέτηση, πως ο Ρουπακιάς δεν είναι μέλος της Χ.Α., εντούτοις απέφυγε να μπει στην ουσία για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, λέγοντας "δεν έχω δει τη δικογραφία" και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν υπάρχουν άλλες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως ρωτήθηκε και γιατί, αφού πρόκειται για πολιτική δίωξη, πως ο ίδιος αλλά και άλλα στελέχη του κόμματος δεν οδηγήθηκαν στη φυλακή. Σε αυτό απάντησε ότι "κανονικά θα έπρεπε να ρωτήσετε τους ανακριτές (για αυτό)". Και συνέχισε:

"Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως το πολιτικό σύστημα θέλησε να δώσει ένα χτύπημα στο πολιτικό κίνημα της Χρυσής Αυγής και ο καλύτερος τρόπος ήταν να προφυλακίσει αυτά τα πρόσωπα. Εγώ μπορεί να μην προφυλακίστηκα αλλά αναγκάστηκα να πληρώσω μία εγγύηση 50.000 ευρώ και να βρίσκομαι υπό τη δαμόκλειο σπάθη της δίωξης".

Εξαιρετικό ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και μία αποστροφή του Ηλία Κασιδιάρη, με την οποία:

Χρυσή Αυγή καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας".

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα