Το γκραφίτι του Banksy για την 11η Σεπτεμβρίου

12:29 16/10/2013 - Πηγή: TNSite

Εμφανίστηκε πριν εννέα χρόνια, όταν ζωγράφισε σε έναν τοίχο του Μπράιτον δύο αστυνομικούς να φιλιούνται. Το 2013, αποφάσισε να αφήσει το στίγμα του και στην Νέα Υόρκη.

Λίγες ώρες μετά την πώληση προσωπικών του έργων στο Central Park, ο διάσημος street artist που κρατάει την ταυτότητα του κρυφή, "παρουσίασε" το νέο του έργο που δικαιολογημένα τράβηξε τα βλέμματα.

Το γκραφίτι του με τους δίδυμους πύργους εντάσσεται στο αφιέρωμα του που τιτλοφορείται "Better

Out Than In". Στα πλαίσια του, ο Βρετανός καλλιτέχνης θα παρουσιάζει κάθε μέρα για ένα μήνα από ένα νέο δημιούργημα που θα σχετίζεται με την ιστορία του Μεγάλου Μήλου, που αποτελεί και την αγαπημένη του πόλη.

Η επίθεση στους πύργους του World Trade Center δεν θα μπορούσε να λείπει από το project του. Το γκραφίτι του "χτυπήθηκε" σε έναν τοίχο που κοσμείται από ένα λουλούδι που εμφατικά τοποθετήθηκε από τον Banksy ανάμεσα στους δύο πύργους.

Σύμφωνα με το dustyrebel που πρώτο ανακάλυψε και φωτογράφησε το έργο, το λουλούδι είναι μια ντάλια (Dahlia) που συμβολίζει τον απόλυτο δεσμό ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Το μήνυμα, προφανές.

Σημειώνεται ότι παρά την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα του και τη φήμη γύρω από το όνομα του, (τα πρωτότυπα του έργα κοστολογούνται σε $42,400 το καθένα), ο street artist που έχει γίνει αστικός μύθος σε πολλές ανά τον πλανήτη πόλεις, καταζητείται από τις Αρχές της πατρίδας του, Βρετανίας, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία του βανδαλισμού.

Κανείς δεν τολμά να σβήσει τα έργα του αφανή σταρ - street artist που δεν έχει αποκαλύψει ποτέ το πραγματικό του πρόσωπο, καθώς οι αντιδράσεις των θαυμαστών του θα είναι πολλαπλές σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε η αναγνώριση της αξίας του έργου του, είναι πλέον οικουμενική.

Τα έργα του σχολιάζουν και καυτηριάζουν την πολιτική επικαιρότητα. Πρόσφατα ο Banksy δημοσίευσε στο YouTube βίντεο με Σύρους αντάρτες να καταρρίπτουν με αντιαεροπορικά πυρά τον Ντάμπο, το ελεφαντάκι. Πάνω από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι είδαν το βίντεο μέσα σε μία μόλις εβδομάδα.

Ιδού το βίντεο:

Περισσότερος Banksy εδώ

Πηγή: Copyranter

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα