Το άγαλμα της Ελευθερίας, ανοιχτό ξανά στο κοινό

13:15 20/10/2013 - Πηγή: TNSite

Η κυβερνητική μηχανή των ΗΠΑ μπορεί να πάγωσε στις αρχές Οκτωβρίου και μαζί να παρέμεναν κλειστοί και πολλοί χώροι που ανήκουν στην δικαιοδοσία της αλλά μερικά εμβληματικά μνημεία, όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας, είναι ξανά ανοιχτά στο κοινό, μετά από ειδική απόφαση.

Τα τελευταία χρόνια, υπήρχαν μεγάλα διαστήματα που η πρόσβαση στο κολοσσιαίο άγαλμα που είναι το σήμα κατατεθέν της Αμερικής ήταν αδύνατη, είτε επειδή γίνονταν έργα είτε επειδή ο περσινός τυφώνας Σάντυ

προκάλεσε ζημιές. Χρειάστηκε να περάσουν πολλοί μήνες για να επιτραπεί ξανά η λειτουργία του, τον Ιούλιο του 2013.

Το άγαλμα που είναι δώρο των Γάλλων προς τους Αμερικανούς το 1886, είναι η θεά της ελευθερίας όπως την είχαν φτιάξει οι Ρωμαίοι, έχει ύψος 93 μέτρα και αν κάποιος ήθελε να τς αγοράσει παπούτσια για τα γυμνά της πόδια θα έπρεπε να της πάρει το νούμερο 879.

Κάθε χρόνο δέχεται 4 εκατομμύρια επισκέπτες σε αντίθεση με τον Πύργο του Άιφελ που ξεπερνά τα έξι και το διάσημο πια, London Eye με 3,5. Αντίγραφα του αγάλματος υπάρχουν στο Μουσείο Ορσέ του Παρισιού αλλά και στο Λας Βέγκας. Ο λόγος που έγινε τόσο διάσημο είναι η θέση του.

Από το 1900 ως και το 1920 εκατομμύρια μετανάστες έφταναν στο λιμάνι της Νέας Υόρκης με πλοίο. Και το πρώτο πράγμα που αντίκριζαν – και βέβαια το ταύτιζαν με την άφιξη στην Αμερική – ήταν το αγαλμα.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα