Ντέρμπι... από τα παλιά στο Αλεξάνδρειο

11:43 20/10/2013 - Πηγή: TNSite

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με τον Άρη, επικρατώντας στην παράταση 79-75, σε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Σούπερ ο Μπόγρης με 21 πόντους, βοήθησαν Κούπερ, Χαραλαμπίδης. Μεγάλη εμφάνιση από Πελεκάνο.

Ο «δικέφαλος» πήρε έτσι ρεβάνς για την εντός έδρας ήττα αποκλεισμό από τον «αιώνιο» αντίπαλο του στο Κύπελλο και έκανε το 2/2 στο πρωτάθλημα.

Επικεφαλής

από την αρχή

Εκμεταλλευόμενος την ενέργεια που του έδωσε η εκπληκτική ατμόσφαιρα του γηπέδου, ο Άρης μπήκε δυνατά στο ματς και πήρε κεφάλι στο σκορ από νωρίς.

Οι περιφερειακοί του Αγγέλου βρέθηκαν σε καλή μέρα και έτσι με καλάθια των Μποχωρίδη και Αθηναίου, ο Άρης προηγήθηκε γρήγορα 9-5 και 11-7.

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε τον Μπόγρη για να ακουμπήσει τη μπάλα, αλλά αυτό δεν γινόταν πάντα με επιτυχία. Παρόλα αυτά ο «δικέφαλος» έμενε κοντά στο σκορ.

Ωστόσο τα δύο συνεχόμενα τρίποντα από Πελεκάνο και Γκίκα εκτόξευσαν τη διαφορά στο +8 (19-11), με τον Μαργαρίτη να απαντά άμεσα και τον ΠΑΟΚ να κλείνει το δεκάλεπτο μόλις στο -3 (20-17).

Πήρε διαφορά

Η δεύτερη περίοδος ήταν πολύ νευρική, με τους αντιπάλους να μένουν άποντοι για κάτι παραπάνω από δύο λεπτά. Τα φάουλ έδιναν και έπαιρναν, με τον Άρη να συμπληρώνει πολύ νωρίς τα πέντε ομαδικά, στέλνοντας τους φιλοξενούμενους στις βολές.

Με αυτό τον τρόπο, οι παίκτες του Μαρκόπουλου διατηρούνταν σε απόσταση βολής (26-24 στο 15'), την ίδια ώρα που Άρης ήταν προβλέψιμος στην επίθεση.

Όλα άλλαξαν στα εναπομείναντα τέσσερα λεπτά. Η άμυνα των «κιτρίνων» ήταν απροσπέλαστη ενώ ο Μιχάλης Πελεκάνος έδινε το σύνθημα με αποτελεσματικές άμυνες και ωραία τελειώματα στην επίθεση.

Χάρη σε πόντους που έπαιρνε κυρίως από τους ψηλούς του, ο ΠΑΟΚ είχε επαφή με το σκορ (33-28) αλλά πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Μποχωρίδη, έφτιαξαν τη μέγιστη διαφορά του Άρη στο ματς (38-28), με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με βολές του Χαραλαμπίδη για το 38-30.

Μπόγρης εναντίον Πελεκάνου

Γιώργος Μπόγρης και Μιχάλης Πελεκάνος, αποτέλεσαν το δίδυμο των πρωταγωνιστών στο τρίτο δεκάλεπτο, αν και ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που αρχικά, όχι απλά εξανέμισε τη διαφορά αλλά πέρασε και μπροστά.

Αιτία για αυτό αποτέλεσε το 11-0 με το οποίο μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο ημίχρονο, κάνοντας το 38-30, 38-41. Πρωταγωνιστής σε αυτό το διάστημα ο Μπόγρης, που έπαιζε χωρίς αντίπαλο μέσα στη ρακέτα.

Ο Άρης μετά από τέσσερα λεπτά κατάφερε να αντιδράσει και να βρει επιθετικές λύσεις, αλλά όσο οι βοήθειες δεν έβγαιναν πάνω στον Μπόγρη, ο ψηλός του ΠΑΟΚ συνέχιζε να βελτιώνει τα στατιστικά του.

Με τρίποντο του Αθηναίου, ο Άρης πέρασε ξανά μπροστά (51-49), αλλά η απάντηση του Κούπερ ήταν άμεση με το 51-54 να ολοκληρώνει το τρίτο δεκάλεπτο.

Η σκυτάλη στον Κούπερ

Η ομάδα του Μαρκόπουλου συνέχιζε να έχει μικρό προβάδισμα και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με το παιχνίδι όμως να είναι πια ντέρμπι με τα όλα του.

Ο «δικέφαλος» κατάφερνε να ξεφεύγει μέχρι και πέντε πόντους (56-61) αλλά πότε ο Μούρτος και πότε ο Πελεκάνος κρατούσαν τον Άρη κοντά.

Το εκπληκτικό καλάθι του τελευταίου που κέρδισε και φάουλ, έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στους γηπεδούχους (68-65) ωστόσο ο Κούπερ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση από τα 6.75, με τον Ασημακόπουλο να αστοχεί στην τελευταία επίθεση.

Συγκέντρωση και καλή άμυνα έφεραν τη νίκη

Παρά το τρίποντο του Αθηναίου με το «καλησπέρα» στην παράταση, ο ΠΑΟΚ έτρεξε ένα 7-0 και στρογγυλοκάθισε στη θέση του οδηγού, εκεί όπου θα έμενε μέχρι το τέλος. Χαραλαμπίδης και Μπόγρης ήταν οι πρωταγωνιστές σε αυτό το διάστημα.

Η «ασπρόμαυρη» άμυνα δεν έδινε εύκολα καλάθια και με τον Τσαϊρέλη να κάνει καθοριστικό κλέψιμο και να είναι απόλυτα εύστοχος από τη γραμμή των βολών (4/4) στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο μεγάλο διπλό, πανηγυρίζοντας μέσα στην έδρα του αντιπάλου.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 38-30, 51-54, 68-68, 75-79 (παρ)

Άρης (Αγγέλου): Μποχωρίδης 9, Πελεκάνος 19, Γκίκας 8, Τσακαλέρης, Ασημακόπουλος 6 (10ρ), Χαρίσης 6, Λαρετζάκης, Βεζένκοφ 4, Μούρτος 6, Αθηναίου 17, Πουλιανίτης

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κούπερ 15, Χαραλαμπίδης 15, Τσόχλας 4, Τσαϊρέλης 13 (9ρ), Δέδας, Μαργαρίτης 3, Μπόγρης 21 (8ρ), Κασελάκης 4, Λιάπης, Βουτσίτσεβιτς, Κονιάρης, Καλλές 4

SpiroSpero

Keywords
Τυχαία Θέματα