Τις πληγές της μετά την καταιγίδα μετρά η Βρετανία

10:49 29/10/2013 - Πηγή: TNSite
Τέσσερις νεκροί και μεγάλες καταστροφές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός μετά το «χτύπημα» της σφοδρότερης καταιγίδας που έχει πλήξει τη Βρετανία εδώ και μία δεκαετία. Χωρίς ρεύμα έμειναν τη νύχτα περισσότερα από 166.000 σπίτια ενώ, σύμφωνα με το Skynews οι Αρχές δίνουν μάχη για να απομακρύνουν μπάζα και πεσμένα δέντρα και τα αρμόδια συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και να επιστρέψουν στο κανονικό τα σιδηροδρομικά δρομολόγια.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την καταιγίδα η οποία άφησε πίσω της εικόνες καταστροφής.

Η Υπηρεσία

Σιδηροδρόμων δεν είναι ακόμα σε θέση να ανακοινώσει πόσα δρομολόγια θα επηρεαστούν και σήμερα ενώ ο απόπλους των φέρι από το Ντόβερ αντιμετωπίζει καθυστερήσεις λόγω της θαλασσοταραχής.

Πιο ήπιοι άνεμοι και βροχές αναμένονται σήμερα στη χώρα αλλά δεκάδες περιοχές παραμένουν σε συναγερμό λόγω πλημμυρών, κυρίως στη νότια Αγγλία.

Χθες καταγράφηκαν άνεμοι που έφταναν τα 160 χιλιόμετρα την ώρα ενώ η βροχή έφτασε το μισό της ποσότητας που καταγράφεται κανονικά σε ένα μήνα.

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν δέντρο καταπλάκωσε το τροχόσπιτο όπου ζούσε επειδή γίνονταν εργασίες ανακαίνισης στο σπίτι της, ένας άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητό του που επίσης καταπλακώθηκε από δέντρο, ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη που αποδίδεται σε πρόβλημα σε αγωγό αερίου.

Εκπρόσωπος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βρετανίας προειδοποίησε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί ενώ μετεωρολόγος του MeteoGroup χαρακτήρισε την καταιγίδα της σφοδρότερη που έχει πλήξει τη Βρετανία εδώ και χρόνια.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο...

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα