Θριάμβευσε η Μέρκελ, αλλά χωρίς αυτοδυναμία

06:36 23/9/2013 - Πηγή: TNSite

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στις 02:34 (ώρα Ελλάδας), οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συγκέντρωσαν ποσοστό 25,7%, ενώ η Αριστερά αναδείχθηκε τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη με 8,6%. Οι Πράσινοι συγκέντρωσαν το 8,4% των ψήφων.

Εκτός Βουλής, όπως είχε προβλεφθεί ήδη από τα πρώτα έξιτ πολ, έμειναν οι Φιλελεύθεροι (FDP) που έλαβαν 4,8% και οι ευρωσκεπτικιστές της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD), οι οποίοι ωστόσο μπορούν να είναι ικανοποιημένοι, καθώς, μόλις οκτώ μήνες από την ίδρυσή τους, συγκέντρωσαν ποσοστό

4,7%.

Αργότερα σήμερα έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις των ηγετικών ομάδων των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στη νέα Βουλή, προκειμένου να προσδιοριστεί η στάση τους στις συζητήσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Μέρκελ: Δεν αποσύρομαι από την πολιτική

Η Γερμανίδα καγκελάριος σε δηλώσεις της μετά τη μεγάλη της νίκη, διέψευσε τις φήμες που την ήθελαν να σχεδιάζει να αποσυρθεί από την πολιτική στο μέσον της επόμενης τετραετούς θητείας της στο αξίωμα.

"Τι περισσότερο να πω; Δεν πιστεύετε τις διαψεύσεις; Το να μείνω στη θέση για τέσσερα χρόνια είναι θέμα υπεύθυνης συμπεριφοράς έναντι των ψηφοφόρων".

"Κοιτάω τα επόμενα τέσσερα χρόνια που έχω μπροστά μου. Δεν είμαι σε θέση απόψε να σκεφτώ για τίποτε άλλο πέραν του διαστήματος έως το 2017", πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα