«Θέλουμε να αναδειχθεί η αλήθεια»

15:35 8/5/2013 - Πηγή: TNSite
Την κλήτευση των παλαιότερων μελών του ΚΥΣΕΑ επανέλαβε ότι θα ζητήσει ο συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο κ. Ηλίας Κοτσαλης είπε εξερχόμενος των δικαστηρίων στις κάμερες: «Δεν θέλουμε να ξεφύγουμε από την συζήτηση της υποθέσεως στην ουσία της. Θέλουμε να αναδειχθεί η αλήθεια. Θεωρούμε όμως ότι μέρος αυτής της αλήθειας είναι η κλήση και η εξέταση

των μελών της τότε συνθέσεων του ΚΥΣΕΑ.

Θεωρούμε ότι η παρουσία τους είναι τελείως αναπόφευκτη».
Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σημείωσε: «Ο νόμος που ισχύει από το 2008 για το ξέπλυμα, ρητά προβλέπει ότι εάν για την παθητική δωροδοκία έχει εξαλειφθεί ο αξιόποινος χαρακτήρας, τότε δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα και για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Αυτό είναι το μείζον νομικό θέμα, το οποίο υπάρχει στην παρούσα δίκη. Και καλείται η ελληνική Δικαιοσύνη να το αντιμετωπίσει με κριτήρια νομικά και όχι με κριτήρια του τι θέλει η κοινή γνώμη».

Σε δηλώσεις στις κάμερες προέβη και ο συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη. Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι είναι απολύτως βάσιμη η ένσταση που έχουν υποβάλει αναφορικά με το από πού προέρχονται τα χρήματα που έχουν βρεθεί σε λογαριασμό τράπεζας στη Γενεύη.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα