«Θα δώσουμε τη ζωή μας για να επανέλθει ο Μόρσι»

07:56 6/7/2013 - Πηγή: TNSite
Συνέχιση των κινητοποιήσεων εξήγγειλε από την Νασρ Σίτι, σε ένα προάστιο του Καΐρου, ο ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ Μπαντί.

«Θα παραμείνουμε στους δρόμους κατά εκατομμύρια έως ότου επαναφέρουμε με θρίαμβο τον εκλεγμένο πρόεδρό μας», δήλωσε ο Μπαντί σε συγκέντρωση ισλαμιστών, σημειώνοντας ότι «το στρατιωτικό πραξικόπημα δεν έχει ισχύ».

Ο ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων σημείωσε επίσης ότι δεν θα γίνει καμία παραχώρηση όσον αφορά την αποκατάσταση του Μόρσι στην προεδρία καθώς

«στην αντίθετη περίπτωση θα δώσουμε την ζωή μας».

Το κίνημα αυτό είχε διαψεύσει λίγο νωρίτερα την σύλληψη του Μπαντί, την οποία είχαν ανακοινώσει χθες οι υπηρεσίες ασφαλείας.

Πριν από την ομιλία του Μπαντί, ένας άλλος αξιωματούχος των Αδελφών Μουσουλμάνων, ο Άχμεντ Φάχμι, είχε καλέσει τους υποστηρικτές του προέδρου Μόρσι να μην επιτίθενται στον στρατό.

«Ο αιγυπτιακός στρατός είναι η κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να περάσουμε», δήλωσε ο Φάχμι, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Την ίδια ώρα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και το γαλλικό πρακτορείο μετέδωσαν ότι εκατοντάδες ισλαμιστές υποστηρικτές του Μόρσι κατευθύνονται απόψε προς το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης, στο κέντρο του Καΐρου.

Η πορεία των υποστηρικτών θα περάσει κοντά από την πλατεία Ταχρίρ, όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες διαδηλωτές που αντιτίθενται στον πρόεδρο Μόρσι, εγείροντας φόβους για νέες συγκρούσεις.

Ο στρατός με θωρακισμένα οχήματα έχει αναπτυχθεί εκεί κοντά. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να κρατήσουν σε απόσταση τις δύο αντίπαλες πλευρές.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα