Συγκεντρώνουν υπογραφές για να «ρίξουν» την Γκίλαρντ

09:28 26/6/2013 - Πηγή: TNSite
Οι υποστηρικτές του Κέβιν Ραντ, που επιθυμούν την εκλογή του στην ηγεσία του Αυστραλιανού Εργατικού Κόμματος, συγκεντρώνουν σήμερα υπογραφές με στόχο να ασκήσουν πίεση στην πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ ώστε να επιτρέψει την διενέργεια εσωκομματικών εκλογών, μετέδωσε το εθνικό δίκτυο ABC.

Ένα τρίτο των βουλευτών των Εργατικών θα πρέπει να υπογράψουν προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές

για το νέο πρόσωπο που θα ηγηθεί του κόμματος. Στην περίπτωση που συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός υπογραφών, οι εκλογές θα διεξαχθούν αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Η Γκίλαρντ βρίσκεται υπό πίεση εξαιτίας των δημοσκοπήσεων που δείχνουν το κόμμα να χάνει την δύναμή του με την ίδια επικεφαλής κατά τις βουλευτικές εκλογές της 14ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το κυβερνών κόμμα εκτιμάται ότι θα χάσει τις μισές από τις 71 έδρες του στην 150μελή Βουλή των Αντιπροσώπων στις εκλογές, περιλαμβανομένων εννέα που κατέχουν υπουργοί.

Ο Ραντ, ο οποίος έχει προσπαθήσει ανεπιτυχώς δύο φορές να πάρει την θέση της γυναίκας που τον διαδέχτηκε στην πρωθυπουργία πριν από τρία χρόνια, δεν έχει ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιος.

Το Μάρτιο που πάλι οι υποστηρικτές του ψήφισαν υπέρ της διενέργειας εσωκομματικών εκλογών, τους αιφνιδίασε αρνούμενος να είναι υποψήφιος κι έτσι άφησε τον δρόμο ανοιχτό για την επανεκλογή της Γκίλαρντ χωρίς αντίπαλο. Έκτοτε, έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι δεν θα υπάρξει επίσημη διεκδίκηση της θέσης της Γκίλαρντ.

Οι υποστηρικτές του καλούν την Γκίλαρντ να παραιτηθεί ώστε να την διαδεχθεί ο Ραντ στην ηγεσία του κόμματος με το επιχείρημα ότι εκείνος μπορεί να εξασφαλίσει στο Εργατικό κόμμα περισσότερες έδρες στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα