Σε βάθος χρόνου... μεταθέτει και το ΔΝΤ τη συζήτηση για το χρέος

23:14 24/10/2013 - Πηγή: TNSite
Σε βάθος χρόνου .. μεταθέτει και το ΔΝΤ τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος, ξεκαθαρίζοντας πως στις προτεραιότητες της τρέχουσας αξιολόγησης βρίσκονται ο Προϋπολογισμός 2014 και το θέμα της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού του ελληνικού προγράμματος.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ

Ουίλλιαμ Μάρεϊ μιλώντας πριν λίγο σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον αποκάλυψε πως το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με επικεφαλής τον Πόουλ Τόμσεν θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος και εάν αυτό αναμένεται τον Απρίλιο οπότε η Eurostat θα επικυρώσει τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα ή θα μετατεθεί για μετά τον Ιούνιο ο Μάρεϊ τόνισε δεν έχει να πει κάτι για το ζήτημα του χρέους, προσθέτοντας πως η εν εξελίξει αξιολόγηση της Ελλάδος επικεντρώνεται στον Προϋπολογισμό 2014 και στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αναφέρθηκε στη δήλωση που είχε κάνει η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Συνόδου του Ταμείου, δηλαδή ότι εάν απαιτηθούν νέα μέτρα δεν πρόκειται να έχουν τη μορφή πρόσθετων οριζόντιων μέτρων και αδιάκριτων περικοπών σε μισθούς ή συντάξεις.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα