Σε δεινή θέση η κυβέρνηση Ολάντ

15:02 17/5/2013 - Πηγή: TNSite
Η Γαλλία θα μπει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 εκτίμησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Πιερ Μοσκοβισί, μόλις δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της Eurostat ότι η Γαλλία μπήκε σε ύφεση το πρώτο τρίμηνο και μία ημέρα μετά τη συνέντευξη του Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ ενώπιον 400 δημοσιογράφων στο Ελιζέ.

Ο Μοσκοβίσι δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο

RTL ότι «οι προβλέψεις για το δεύτερο είναι βελτιωμένες» για τη γαλλική οικονομία, ωστόσο προειδοποίησε ότι δε θα έρθει ισχυρή ανάπτυξη.

Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες ότι το ΑΕΠ της Γαλίας συρρικνώθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 0,2% ακολουθώντας μία ανάλογη συρρίκνωση κατά 0,2% το τελευταίο τρίμηνο του 2012.
Τα στοιχεία τοποθετούν τη Γαλλία μία από τις εννέα χώρες της ευρωζώνης που βρίσκεται και επίσημα σε ύφεση, καθώς κατέγραψε αρνητική ανάπτυξη για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, σε αντίθεση με τη Γερμανία που παρουσίασε οριακή ανάπτυξη.

Οι συνθήκες της οικονομίας φέρνουν την κυβέρνηση του Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, σε πολύ δεινή θέση να δέχεται πιέσεις για να προωθήσει μέτρα για την ανάπτυξη.

Χθες ο Φρανσουά Ολάντ παρουσίασε ενώπιον 400 δημοσιογράφων στο Ελιζέ τις προτάσεις για οικονομική και πολιτική ενοποίηση στην ευρωζώνη και τόνισε ότι η κυβέρνησή του ετοιμάζεται να παρουσιάσει πρόταση για την προώθηση των επενδύσεων σε ορίζοντα δεκαετίας.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα