Πρόταση συνεργασίας στο Μεταρρυθμιστικό Μπλοκ από τον Μπορίσοφ

17:56 5/8/2013 - Πηγή: TNSite
Πρόταση για συγκυβέρνηση στο νεοσυσταθέν (εξωκοινοβουλευτικό) «Μεταρρυθμιστικό Μπλοκ», το οποίο συγκροτούν διάφορες κεντροδεξιές παρατάξεις, ύστερα από τυχόν πρόωρες εκλογές, απηύθυνε ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο κ. Μπορίσοφ κάλεσε τους Βούλγαρους να εκφράσουν τη βούληση τους για νέα προσφυγή στις κάλπες με νέες μεγάλες διαδηλώσεις,

το ερχόμενο φθινόπωρο. «Όταν βγουν στο δρόμο 100 με 200 χιλιάδες άτομα, η κυβέρνηση θα πέσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά τους, ηγετικά στελέχη «Μεταρρυθμιστικού Μπλοκ» επαναδιατύπωσαν την άρνηση του κεντροδεξιού συνασπισμού για οποιαδήποτε πολιτική συνεργασία με το GERB του κ. Μπορίσοφ, επειδή «δεν θέλουμε να γίνουμε δεκανίκι κανενός», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιόνκο Γκρόζεφ, εκπρόσωπος της παράταξης «Η Βουλγαρία για τους Πολίτες», που ίδρυσε πρόσφατα η πρώην επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μεγκλένα Κούνεβα.

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά σήμερα, εδώ και 50 ημέρες, δεν υπήρξε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας μπροστά από την άδεια (λόγω θέρους) βουλή.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα