Πόσο νερό χρειάζεται για... ένα μπουκάλι νερό;

20:08 15/11/2013 - Πηγή: TNSite

Για χρόνια, περιβαλλοντικές οργανώσεις και ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι το εμφιαλωμένο νερό είναι σπατάλη πολύτιμων πόρων. Συνήθως, τονίζουν, κάθε χρόνο πετάμε περίπου 50 δισεκατομμύρια (κυρίως πλαστικά) μπουκάλια, ενώ σπαταλιούνται εκατομμύρια λίτρα νερού.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Εμφιαλωμένου Νερού, προκειμένου να διαπιστώσει εάν ευσταθούν οι κατηγορίες, διεξήγαγε την πρώτη μελέτη, για να καταλάβουμε πόσο νερό ουσιαστικά χρειάζεται για την εμφιάλωση ενός λίτρου.

Σύμφωνα με τα

αποτελέσματα, αποδείχθηκε ότι- για τις βορειοαμερικανικές επιχειρήσεις- χρειάζονται 1,39 λίτρα για να μπει τελικά στο μπουκάλι ένα λίτρο νερού.

Το ποσοστό είναι μικρότερο από το παγκόσμιο μέσο όρο του ενός λίτρου σόδας, η οποία απαιτεί 2,02 λίτρα νερού. Ένα λίτρο μπύρας, εν τω μεταξύ, χρειάζεται 4 λίτρα νερού, ενώ για ένα λίτρο κρασί, απαιτούνται 4,74 λίτρα.

Η μεγαλύτερη "σπατάλη νερού" γίνεται για την εμφιάλωση των σκληρών αλκοολούχων ποτών, όπου χρειάζονται 34,55 λίτρα νερό για κάθε λίτρο.

Copyright © 2012 - 2013 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα