Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μισή σύνταξη για όλους

Η εφημερίδα γράφει ότι "μισή σύνταξη για όλους «υπόσχεται» ο «πράσινος» Ροβέρτος Σπυρόπουλος, προτείνοντας την πονηρή ενσωμάτωση της... επικουρικής σύνταξης στην κύρια".

ΕΘΝΟΣ: Φορολογικές ανατροπές για περιουσίες άνω των 300.000

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στους φορολογουμένους που διαθέτουν αστικά ακίνητα των οποίων η συνολική αξία υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ μεταφέρεται το βάρος του ενιαίου φόρου. Διπλή θα είναι η επιβάρυνση για όσους διαθέτουν κτίσματα και οικόπεδα. Περιορίζονται οι υποχρεώσεις για τις μικρότερες ιδιοκτησίες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΩΡΑ: Οι τρόποι παγκόσμιας επικοινωνίας της ομάδας «Εψιλον»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Γιώργος Πάλμος αποκαλύπτει ποιες είναι οι δράσεις του μέλους «Ε2»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Από 700 ευρώ έως 7.761 ευρώ οι μισθοί σε υπουργεία, ΔΕΚΟ

Η εφημερίδα γράφει ότι "με πολλές ταχύτητες τρέχουν οι μισθοί στο δημόσιο τομέα της χώρας. Παρά την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου, που «πετσόκοψε» τις απολαβές της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων, κάποιοι συνεχίζουν να βάζουν στην τσέπη τους μήνα με το μήνα χρήματα τα οποία παραπέμπουν σε αμοιβές της Ελλάδας πριν από την είσοδό της στη «μέγκενη» του Μνημονίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νέες ανατροπές στα όρια ηλικίας

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέες ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, περαιτέρω μειώσεις συντάξεων, συγχωνεύσεις Ταμείων, κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, καθώς και μερική ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης προανήγγειλε χθες η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να εξοικονομηθούν 3 δισεκατομμύρια ευρώ από τη χρηματοδότηση του κράτους προς τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι το 2016".

ΕΣΤΙΑ: Κυβερνά η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ;

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το κυρίαρχο στοιχείο που διαφοροποιεί την οικονομική πολιτική μεταξύ μιας σοσιαλιστικής και μιας φιλελεύθερης κυβερνήσεως είναι η φορολογία. Οι μεν σοσιαλιστές θεωρούν ότι πρέπει να επιβαρύνονται με φόρους πρωτίστως οι «πλούσιοι» και ότι οι ασθενέστερες οικονομικές τάξεις δεν πρέπει να πληρώνουν καθόλου φόρους. Η δε φιλελεύθερη αντίληψις είναι πως οι φορολογικοί συντελεστές πρέπει να είναι χαμηλότεροι ώστε να υπάρχη κίνητρο για την δημιουργία εισοδήματος, κερδών και πλούτου -δηλαδή μοχλός αναπτύξεως- και παράλληλα να υπάρχη διεύρυνσις της φορολογικής βάσεως".

Η ΑΥΓΗ: Επικουρικές, τέλος!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κατάργηση της επικουρικής σύνταξης θα είναι το πρώτο βήμα της εσπευσμένης εισόδου της ιδιωτικής ασφάλισης στο ασφαλιστικό σύστημα. Η «βόμβα» του διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου από το βήμα του 3ου Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για ενσωμάτωση των επικουρικών συντάξεων στις κύριες δρομολογεί νέες ανατροπές όχι μόνο στην επικουρική ασφάλιση, που ουσιαστικά καταργείται, αλλά και επειδή αναβαθμίζει αρχικά τα επαγγελματικά ταμεία που θα συνεργάζονται με ιδιωτικές εταιρίες στον λεγόμενο δεύτερο πυλώνα και παραδίδει στους τελευταίους τον τρίτο πυλώνα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Φόρος-παγίδα για όλους

Η εφημερίδα γράφει ότι "φόρο για όλες τις περιουσίες, μικρές και μεγάλες, αστικές και αγροτικές, που μέχρι τώρα εξαιρούνταν, φέρνει το νέο επεισόδιο στο σίριαλ «φόρος ακινήτων». Τα αστικά ακίνητα θα σηκώσουν μέρος από το φορολογικό βάρος των αγροτεμαχίων, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει «ειδικό λογαριασμό» για τις μεγάλες περιουσίες άνω των 300.000 ευρώ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στα αστικά ακίνητα το βάρος

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στις «μεγάλες» -άνω των 300.000 ευρώ- ακίνητες περιουσίες και ιδιαίτερα σε όσες περιλαμβάνουν και εντός σχεδίου οικόπεδα μετακυλίεται το κόστος από την ελάφρυνση των αγροτεμαχίων, σύμφωνα με το νέο σχέδιο για τη φορολογία ακινήτων, που διαμόρφωσε η κυβέρνηση υπό την πίεση των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ".

Ο ΛΟΓΟΣ: Διπλό χαράτσι στην ακίνητη περιουσία

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Οπως μας τα παρουσίασαν, αλλάζουν όλα τα δεδομένα προς το καλύτερο, αλλά περιμένουν να αποτυπωθούν και στο χαρτί, για να είμαστε βέβαιοι»! Με τη φράση αυτή, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εξ εκείνων που έσυραν το χορό των αντιδράσεων απέναντι στο αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, περιγράφει τη νέα κατάσταση, που διαμορφώνεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, μετά τις αλλαγές που συμφώνησαν παρασκηνιακά το Μέγαρο Μαξίμου και η Χαριλάου Τρικούπη -σε μυστική συνάντηση συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στα χέρια των ασφαλιστικών εταιρειών η Κοινωνική Ασφάλιση

Η εφημερίδα επισημαίνει "να σημάνουν συναγερμό οι εξαγγελίες των Γ. Βρούτση και Ρ. Σπυρόπουλου για συνεργασία «Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» στην Ασφάλιση που έγιναν σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου".

ΤΑ ΝΕΑ: Περισσότερα από λιγότερους... ...και λιγότερα από περισσότερους

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στα υψηλότερα κλιμάκια ακίνητης περιουσίας ετοιμάζεται να μεταφέρει το βάρος των φόρων η κυβέρνηση, προκειμένου να κοπάσει το αντάρτικο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ανοιχτή σύγκρουση Μπουτάρη με ΝΔ

Kontranews: Πήγαν στις 8.284 ευρώ τον μισθό των βουλευτών

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που η αναλγησία της κυβέρνησης ξεπέρασε κάθε όριο και η χώρα μετράει δύο εκατομμύρια ανέργους, πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις και ληστεύουν την ακίνητη περιουσία με την άγρια φορολογία οι βουλευτές με διάφορα κόλπα όπως τα επιδόματα για λειτουργία του γραφείου εκτίναξαν τους μισθούς τους στα 8.284 ευρώ το μήνα".

NEWSBOMB: Υπόθεση Αλεξ. Το ΣΔΟΕ «εισβάλλει» σε αμαρτωλούς λογαριασμούς

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η αρχή έγινε τον Μάιο του 2013, με μία καταγγελία της καθηγήτριας Ψυχολογίας Χριστίνας Αντωνοπούλου (πρώην τεχνικής Συμβούλου της οικογενείας Ιτσουαϊτζε) για ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών με δικαιούχο την Νατέλα, οι οποίοι «γέμιζαν» με προσφορές πολιτών και οικονομικών παραγόντων οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν από την υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, αυτήν της «εξαφάνισης» του μικρού Αλεξ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ολες οι αλλαγές στον φόρο ακινήτων

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για τους φορολογουμένους με ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 300.000 ευρώ και λιγότερους φόρους για τους έχοντες μικρή αστική περιουσία, τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και τους αγρότες φέρνει το νέο σχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων, με το οποίο συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Αμεση βελτίωση τεσσάρων πεδίων ζήτησε το Eurogroup

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την άμεση επίτευξη προόδου σε τέσσερις τομείς, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ζήτησαν χθες το βράδυ οι εταίροι. Βαρύ ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση του Eurogroup, με το δημοσιονομικό κενό του 2014 να είναι το μεγάλο «αγκάθι» και την κυβέρνηση να απαντά με πρόταση για μη οριζόντια μέτρα ύψους 1,3 δισ. ευρώ".
Keywords
πρωτοσελιδα, ελευθερη ωρα, ενιαιο μισθολογιο, η εφημεριδα, τα νεα, δημοκρατια, ωρα, μισθολογιο, ελλαδα, μνημονιο, ελευθεροτυπια, εστια, νεα δημοκρατια, αυγη, ικα, εφημεριδα, καθημερινη, ΠΑΣΟΚ, νέα, σαμαρας, βενιζελος, ριζοσπαστησ, μακεδονια, επιδοματα, newsbomb, αλεξ, σδοε, προσφορες, ναυτεμπορικη, τροικα, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, αξια, τελος ακινητης περιουσιας, ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, μειωση μισθων, ογα επιδοματα, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, βουλευτες, αμοιβες, χαρατσι, ακινητα, αυγη, βημα, ηγεσια, καθημερινη, ναυτεμπορικη, πιεση, σδοε, το βημα, ωρα, αλεξ, ασφαλιστικο, ασφαλιστικα ταμεια, βραδυ, δευτερο, δημοσιο, διπλο, εγινε, ευρω, εφημεριδα, υποθεση, κυβερνηση, κλιμα, λειτουργια, μαξιμου, ομαδα, οικοπεδα, ορια, ουσιαστικα, συνταξη, σιριαλ, σχεδιο, φορολογια, εφαρμογη, χωρα, ιδιαιτερα, σπυροπουλος, χερια
Τυχαία Θέματα