Πιτάκια με χαλβά και μήλο!

15:03 13/4/2013 - Πηγή: TNSite

Δέν φαντάζεστε τι νοστιμιά κρύβεται σε αυτό το μικρό πιτάκι! Μια συνταγή από τον Άκη Πετρτζίκη που ετοιμάζεται γρήγορα και είναι ιδανική για το πρωινό ή να συνοδέψετε το καφεδάκι με τους φίλους σας το Σαβατοκύριακο!

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας2-3 μήλα κομμένα σε πολύ μικρά καρέ150 γραμμάρια φουντούκια150 γραμμάρια σταφίδες ξανθές μουλιασμένες σε μια κούπα κρασί γλυκό1 κουταλιά του γλυκού κανέλα200 γραμμάρια χαλβάηλιέλαιο για άλλειμαμέλι, ξυσμα λεμονιού και σουσάμι για το σερβίρισμαπαπαρουνόσπορο προαιρετικά

Βάζετε τις σταφίδες να μουλιάσουν και να φουσκώσουν

μέσα στο κρασί. Άν βιάζεστε μπορείτε να τις βάλετε να πάρουν μια βράση με το κρασί.

Ψιλοκόβετε τα μήλα, χτυπάτε τα φουντούκια στο μπλέντερ να μήν γίνουν όμως σκόνη. Ανακατεύουμε μαζί με τα μήλα, την κανέλα, τις σταφίδες αφού βέβαια τις έχουμε στραγγίξει και το χαλβά που τον έχουμε κάνει τρίμματα με τα δάχτυλα μας. Άν τα μήλα μας είναι πολύ γλυκά προτείνω να βάλετε λίγο ξύσμα λεμονιού στη γέμιση και προαιρετικά προσθέστε 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο.

Κόβουμε το φύλλο μας σε 3 λωρίδες. Αλλείφουμε προσεκτικά το κάθε φύλλο και στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση. Διπλώνουμε κάνοντας τρίγωνα πιτάκια. Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα τα πιτάκια μας.

Αφού κρυώσουν λίγο σερβίρουμε, περιχύνοντας τα με μέλι, σουσάμι και ξύσμα λεμονιού.

oisyntagesmoy.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα