Όλιβερ Στόουν καλεί Τζέιμι Φοξ για (ένα από τα) πρότζεκτ για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

00:22 17/10/2013 - Πηγή: TNSite

Tα πρότζεκτ γύρω από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μας έχουν μπερδέψει. Πρώτα θυμόμαστε το Στίβεν Σπίλμπεργκ να έχει ένα όνειρο, έπειτα ήλθε η σειρά του Λι Ντάνιελς να οραματιστεί το δικό του ήρωα, αλλά τελικά πρώτος το νήμα έκοψε ο Πολ Γκρίνγκρας με το «Memphis» του, όπου ο βραβευμένος με Όσκαρ Φόρεστ Γουίτακερ θα σκιαγραφήσει το προφίλ ενός ηγέτη όχι αγιοποιημένου, αλλά με αδυναμίες και πάθη.

Αλλά

δε θα είναι ο μόνος που θα μεταφέρει στην οθόνη πτυχές της ζωής του θρυλικού ακτιβιστή των κοινωνικών δικαιωμάτων, αφού Warner και Dream Works ενώνουν τελικά τις δυνάμεις τους για μια όχι εναλλακτική, αλλά δυνητικά οσκαρική mainstream βιογραφία που θα αναλάβει να σκηνοθετήσει ο Όλιβερ Στόουν με επικρατέστερο πρωταγωνιστή τον Τζέιμι – Django- Φοξ.

Οι δυο τους έχουν ξανασυνεργαστεί στο «Any Given Sunday» το 1999, ενώ ο έμπειρος στις πολιτικές ταινίες, αλλά τελευταία ανέμπνευστος Στόουν, θα καταπιαστεί τώρα με μια προσωπικότητα – σύμβολο της μαύρης κοινότητας, που οι αγώνες του και ο θάνατός του στάθηκαν ορόσημο για την αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αντιμετώπιση των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού.

Αναμενόμενα το ίδρυμα Κινγκ και η οικογένειά του θα συνεργαστούν με αυτήν την παραγωγή κι όχι με τον Γκρίνγκρας που σε πρώτο επίπεδο αποκαθηλώνει την ηγετική του φυσιογνωμία, παρουσιάζοντάς τον απογοητευμένο από τη διχασμένη Αμερική, αλλά κι από το γάμο του, να βρίσκει παρηγοριά σε εφήμερες ερωτικές περιπέτειες. Και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το σενάριο, που σήκωσε από τα πιο σκονισμένα ράφια των στούντιο ο σκηνοθέτης του «Μπορν» και του φετινού «Captain Philips», κανείς δε μοιάζει να βιάζεται να το υλοποιήσει.

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα