Οικιακές συσκευές για εξοικονόμηση νερού και ενέργειας

15:56 14/5/2013 - Πηγή: TNSite

Μπορεί μια κοπέλα που «κολλάει» σε βιτρίνες με γόβες που κοστίζουν όσο το ενοίκιο της, τσάντες με ονόματα πεθαμένων σταρ, ενώ σκέφτεται να μετατρέψει τα ράφια της κουζίνας σε ντουλάπα, να αγαπήσει ένα ψυγείο; Όλα γίνονται μετά την παρουσίαση των νέων οικιακών συσκευών της LG στο LG Innovative Festival (InnoFest) 2013.

Είναι έξυπνες, κάνουν οικονομία, είναι όμορφες και σκέφτονται το περιβάλλον. Όχι, δεν είναι οι τέλειες γυναίκες, αλλά οι νέες οικιακές

συσκευές της LG, συμπεριλαμβανομένου του Eco-Hybrid πλυντηρίου – στεγνωτηρίου και των ψυγείων ενεργειακής κλάσης A+++.

«Τα προηγμένα αυτά προϊόντα της LG έχουν σχεδιαστεί ειδικά ώστε να προσφέρουν οικονομία, άνεση και υψηλή απόδοση, βοηθώντας τον καταναλωτή να διατηρεί το σπίτι του καθαρό και οργανωμένο. Η LG είναι σταθερά προσανατολισμένη στη βελτίωση της ζωής μας μέσα από κορυφαίες και ευφυείς τεχνολογικές λύσεις. Πιστεύουμε ότι τα προϊόντα μας θα αποτελούν την καλύτερη δυνατή επιλογή για τα επόμενα δέκα, ή και παραπάνω, χρόνια», δήλωσε ο κ. Seong-jin Jo, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην LG Home Appliance Company.

Η LG διατηρεί εργαστήρια δοκιμών για τα ψυγεία της σε Γερμανία και Ισπανία, εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης πλυντηρίων καθώς και εργαστήριο σχεδιασμού στο Λονδίνο. Κάθε μία από τις εξειδικευμένες εγκαταστάσεις δίνει τη δυνατότητα στην LG να αναπτύσσει προϊόντα ικανά να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες των πολυάσχολων, ευαισθητοποιημένων περιβαλλοντικά καταναλωτών.

Στη φετινή InnoFest στο Βερολίνο παρουσιάστηκαν από την LG τα νέα πλυντήρια -στεγνωτήρια Eco-Hybrid με κάδους πλύσης και στεγνώματος 12 και 8 κιλών αντίστοιχα, καθώς και στεγνωτήρια χωρητικότητας 9 κιλών. Τη στιγμή που το κόστος του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος αυξάνεται, τα νέα πλυντήρια-στεγνωτήρια της LG είναι σχεδιασμένα με γνώμονα την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας, όπως επιτάσσουν οι ανάγκες των Ευρωπαίων καταναλωτών. Οι στεγνωτήρες Eco-Hybrid της LG διαθέτουν λειτουργία Eco mode και Speed mode με την πρώτη να καταναλώνει περίπου το 50% της ενέργειας ενός συμβατικού στεγνωτήρα, ενώ η δεύτερη λειτουργία είναι κατά 30% ταχύτερη.

Door in door Οι έξυπνες οικιακές συσκευές της LG συμβάλλουν στην εξοικονόμηση νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και χρόνου, ενώ παράλληλα αποτελούν πραγματικά ένα μοναδικό συνδυασμό άνεσης και οικονομίας. Για παράδειγμα, το ψυγείο που ενσωματώνει την καινοτομία Door-in-Door προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε ποτά και τροφές που καταναλώνουμε συχνά. Εκτός από την προφανή άνεση, λιγότερα ανοίγματα του χώρου ψύξης βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς ο ψυχρός αέρας παραμένει στο εσωτερικό του κυρίως θαλάμου. Tο σύστημα Door-in-Door συνεισφέρει στο να διατηρούνται τα τρόφιμα πιο φρέσκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι 27 από τα προϊόντα που παρουσίασε η LG Electronics (LG) το 2013 διακρίθηκαν για τον εξαιρετικό σχεδιασμό τους, κερδίζοντας βραβεία «red dot design».

Κι έτσι απλά, χωρίς να το περιμένεις, ερωτεύεσαι ένα ψυγείο, το πλυντήριο και το κλιματιστικό...

Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα