Οδηγό καλής συμπεριφοράς προς τους τουρίστες εξέδωσε το Παρίσι

19:49 24/6/2013 - Πηγή: TNSite
Ένας από τους πλέον αγαπημένους προορισμός των τουριστών, το Παρίσι, που κατηγορείται από πολλούς για την αγένεια των κατοίκων του, ξεκίνησε εκστρατεία για τη βελτίωση της εικόνας του μέσα από την καλύτερη αντιμετώπιση των ξένων επισκεπτών του.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, παράγοντες του γαλλικού τουρισμού, που ανέλαβαν την έκδοση σχετικού εγχειριδίου, δήλωσαν ότι οι σερβιτόροι, οι οδηγοί ταξί και οι πωλήτριες και πωλητές σε καταστήματα της γαλλικής πρωτεύουσας, είναι συχνά αγενείς, δεν βοηθούν τους τουρίστες πελάτες τους

και δεν μιλούν ξένες γλώσσες.

Το έξι σελίδων βιβλιαράκι με τίτλο «Do you speak Touriste?» («Ομιλείτε Τουριστικά;») περιέχει χαιρετισμούς σε οκτώ γλώσσες, περιλαμβανομένων της γερμανικής, της κινεζικής και της πορτογαλικής καθώς και συμβουλές για τις συνήθειες και τον πολιτισμό διαφόρων χωρών.

«Στους Βρετανούς αρέσει να τους προσφωνείς με το μικρό τους όνομα, στους Ιταλούς αρέσει η χειραψία, ενώ οι Αμερικανοί θέλουν διαβεβαιώσεις για τις τιμές (των προϊόντων ή των υπηρεσιών)», αναφέρει μεταξύ άλλων το βιβλίο.
Αναφορικά με τους Κινέζους –την ολοένα και αυξανόμενη κατηγορία επισκεπτών της γαλλικής πρωτεύουσας– ο οδηγός καλής συμπεριφοράς επισημαίνει ότι είναι «δεινοί καταναλωτές» και ότι «ένα απλό χαμόγελο και ένα γειά στη γλώσσα τους θα τους ικανοποιήσει πλήρως».

Η Γαλλία είναι ο πιο αγαπημένος προορισμός των τουριστών στον κόσμο, ενώ πέρυσι επισκέφθηκαν το Παρίσι 29 εκατομμύρια άνθρωποι. Το Εμπορικό Επιμελητήριο της γαλλικής πρωτεύουσας και η περιφερειακή επιτροπή τουρισμού προειδοποιούν ότι ο αυξανόμενος ανταγωνισμός από πιο φιλικές πόλεις, όπως το Λονδίνο, σημαίνει ότι οι αρχές του Παρισιού πρέπει να εργαστούν πιο σκληρά για να προσελκύσουν επισκέπτες, ειδικά από τις χώρες με αναδυόμενες αγορές.

Περί τα 30.000 αντίτυπα του εγχειριδίου διανεμήθηκαν σε οδηγούς ταξί, σερβιτόρους, διευθυντές ξενοδοχείων και υπαλλήλους καταστημάτων που εργάζονται στις τουριστικές περιοχές από τις όχθες του Σηκουάνα ως την Μονμάρτη και στις γειτονικές Βερσαλλίες και το Φοντενεμπλό.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα