«Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για έξοδο της χώρας από την κρίση»

02:58 16/5/2013 - Πηγή: TNSite
Το θετικό κλίμα που εισέπραξε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup μετέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στην εισήγησή του στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής. Εξέφρασε δε, την αισιοδοξία του ότι «ο χρόνος μετρά αντίστροφα για έξοδο της χώρας από την κρίση».

«Οι επαναλαμβανόμενες εκδηλώσεις στήριξης του ευρωπαϊκού

και διεθνή παράγοντα που μας κάνουν, όχι βεβαίως να εφησυχάζουμε – γνωρίζουμε ότι ο δρόμος είναι αρκετά μακρύς και δύσκολος ακόμη - αλλά οπωσδήποτε να αισιοδοξούμε ότι ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «μετά από εντατική προετοιμασία και συλλογική προσπάθεια της κυβέρνησης καταφέραμε και πετύχαμε απόφαση εκταμίευσης διπλής δόσης, ύψους 7,5 δισ. ευρώ» και επανέλαβε πως η πρώτη δόση του Μαΐου, ύψους 4,2 δισ. ευρώ, θα εκταμιευθεί εντός των επομένων ημερών, ενώ η επόμενη δόση, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, αναμένεται να εκταμιευθεί τον Ιούνιο, εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει τρεις προαπαιτούμενες δράσεις.

Αναφερθείς στα τραπεζικά δρώμενα, ο κ. Στουρνάρας κατέστησε σαφές για ακόμη μία φορά πως οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι πλήρως διασφαλισμένες, ενώ επισήμανε ότι «τελικός σκοπός είναι να μην χρειασθεί ποτέ πια να διασωθεί μια τράπεζα από το κράτος».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα