Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα ο δράστης του μαχαιρώματος

02:15 16/5/2013 - Πηγή: TNSite
Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας ο 20χρονος Ολλανδός, που ομολόγησε ότι μαχαίρωσε 20 φορές τον 12χρονο Νικήτα από τη Ρωσία, σε ξενοδοχείο στον Ανισαρά Χερσονήσου.

Την ίδια ώρα ο μικρός Νικήτας υποβλήθηκε χθες σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη που είναι και το σοβαρότερο.

Πριν την επέμβαση τον επισκέφθηκε

στο νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, που ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας του.

«Λυπούμαι ειλικρινά για το περιστατικό. Η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής. Η Ελλάδα είναι χώρα φιλόξενη και είναι σε θέση -σε κάθε περίπτωση- το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί είτε αφορά Έλληνα πολίτη, είτε επισκέπτη», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Λυκουρέντζος. Ο υπουργός ευχαρίστησε για τη συνεργασία των υπηρεσιών του κράτους, προκειμένου να μεταφερθεί εγκαίρως ο ανήλικος από το Ηράκλειο στην Αθήνα.

Ο δράστης τα τελευταία δύο χρόνια έκανε τις διακοπές του στην περιοχή της Χερσονήσου. Φέτος ήρθε ξανά μέσω ενός φίλου του που δούλευε στο τμήμα ψυχαγωγίας του συγκεκριμένου και ενδιαφέρθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως διασκεδαστής. Έτσι έγινε δεκτός από τις 7 Μαΐου προκειμένου κατ’ αρχήν να δοκιμαστεί. Προχθές το βράδυ όμως έκλεψε το κινητό τηλέφωνο και το ipad του μικρού Νικήτα, και όταν αυτός τον ανακάλυψε τον μαχαίρωσε φοβούμενος, όπως είπε, την καταγγελία.

Keywords
Τυχαία Θέματα