Νέο «καμπανάκι» από τον Μάριο Ντράγκι

13:56 3/6/2013 - Πηγή: TNSite
Η οικονομία της ευρωζώνης παραμένει εύθραυστη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αναμένει μεγάλη βελτίωση πριν από το τέλος της χρονιάς, δήλωσε ο Πρόεδρος της, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σε συνέδριο στη Σαγκάη.

Λίγες ημέρες πριν την καθιερωμένη μηνιαία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και την συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι, ο Κεντρικός Τραπεζίτης υποστήριξε ότι βλέπει «κάποια σημάδια πιθανής σταθεροποίησης»,

αλλά πρόσθεσε ότι «το βασικό σενάριο συνεχίζει να είναι αυτό της μίας σταδιακής ανάκαμψης που θα ξεκινήσει προς το τέλος της χρονιάς».

Αυτή είναι η γραμμή που έχει εδώ και καιρό η ηγεσία της ΕΚΤ και δε διαφάνηκε από τις δηλώσεις Ντράγκι να έρχεται αλλαγή στη νομισματική πολιτική.

Ωστόσο πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι η ηγεσία της ΕΚΤ θα αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις για την ευρωπαϊκή οικονομία - αυτή τη στιγμή, η πρόβλεψη μιλά για συρρίκνωση της οικονομίας της ευρωζώνης κατά 0,5% φέτος.

Τα τελευταία στοιχεία πάντως δείχνουν ότι η ευρωζώνη θα παραμείνει σε ύφεση και την άνοιξη για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα