Μην κοιτάτε το ρολόι πριν κοιμηθείτε!

03:45 29/1/2014 - Πηγή: TNSite

Θέλετε να πέσετε στην αγκαλιά του Μορφέα…. όμως λίγο πριν σας πάρει ο ύπνος που έχετε τόσο ανάγκη, κοιτάτε το ρολόι. Και τότε κάνετε το μεγαλύτερο λάθος….

Ξαφνικά αισθάνεστε να μην νυστάζετε καθόλου… Γιατί; Κοιτάζοντας το ρολόι σας, πριν κοιμηθείτε είδατε την ώρα και υπολογίσατε ασυναίσθητα, πόσες ώρες ύπνου σας απομένουν μέχρι το πρωινό ξύπνημα. Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες αυτό το λάθος, μπορεί να χαλάσει τον ύπνο.

Όπως αναλύουν οι ειδικοί, η κατάσταση στην οποία περνάει ο οργανισμός και δεν μας επιτρέπει να κοιμηθούμε λέγεται ψυχοφυσιολογική αϋπνία. Μελέτη Ρώσων ειδικών αποδεικνύει

ότι η υπερβολική πίεση να κοιμηθούμε, έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και οδηγεί σε διακεκομμένο ύπνο και σε ελλιπή ξεκούραση.

Η επιστημονική ομάδα του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας μελέτησε ανθρώπους που δεν είχαν κανένα πρόβλημα ύπνου, για το ποιος κοιμάται ευκολότερα και γρηγορότερα. Όσοι κοίταζαν το ρολόι πριν κοιμηθούν έδειξαν ότι εμφανιζόταν ένα είδος πίεσης και άγχους το οποίο προκαλούσε μειωμένη διάρκεια ύπνου, κακή ποιότητα ύπνου, ελάχιστη ξεκούραση και προπαντός δυσκολία στο να κοιμηθούν. Η ψυχοφυσιολογική αϋπνία αναγνωρίζεται επίσημα από τους ειδικούς ως πάθηση και επηρεάζει το 15% των ασθενών με χρόνια αϋπνία.

iatros4u

Keywords
Τυχαία Θέματα