Μεγάλη ανάπτυξη έχουν οι κάρτες ανέπαφων πληρωμών σε Ευρώπη

09:38 4/10/2013 - Πηγή: TNSite
Σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο σημεία χρησιμοποιούνται πλέον οι κάρτες ανέπαφων πληρωμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία της Visa Europe, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές πραγματοποίησαν σε διάστημα 12 μηνών (την περίοδο Αύγουστος 2012- Ιούλιος 2013) 211 εκατομμύρια αγορές με τη χρήση καρτών ανέπαφων πληρωμών. Παράλληλα, η δαπάνη ανήλθε σε 285 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούλιο του 2013, ποσό που αντιστοιχεί σε εξαπλάσια αύξηση σε μηνιαία βάση.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι βρίσκονται

ήδη σε κυκλοφορία 69 εκατομμύρια κάρτες ανέπαφων πληρωμών Visa και περισσότερα από 1 εκατομμύρια τερματικά ανέπαφων πληρωμών συνολικά στην Ευρώπη. Η μέση τιμή μιας αγοράς με κάρτες ανέπαφων πληρωμών στην Ευρώπη είναι 8,63 ευρώ.

Οι κάτοχοι των καρτών ανέπαφων πληρωμών έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν πληρωμές αξίας 25 ευρώ και κάτω με ταχύτητα και ασφάλεια με ένα απλό άγγιγμα στο τερματικό ανέπαφων πληρωμών στο σημείο αποδοχής.

Εξάλλου, περισσότερες από 80.000 κάρτες «ανέπαφων» πληρωμών θα χρησιμοποιούνται μέχρι τις αρχές του νέου έτους στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, οι ανέπαφες πληρωμές θα γνωρίσουν μεγάλη ανάπτυξη και στην χώρα μας. Οι ανέπαφες πληρωμές, που πραγματοποιούνται σήμερα σε 51 χώρες διεθνώς και σε 27 χώρες της Ευρώπης, αφορούν πληρωμές μέσω καρτών, χωρίς πλέον να απαιτείται η τοποθέτηση του πλαστικού στο τερματικό προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Σήμερα, στη χώρα μας κυκλοφορούν περίπου 50.000 κάρτες ανέπαφων πληρωμών που γίνονται αποδέκτες από 1.200 περίπου τερματικά που βρίσκονται σε επιχειρήσεις, εμπορικά κέντρα κλπ. Μέχρι τις αρχές του νέου έτους εκτιμάται ότι ο αριθμός ρους θα φτάσει τις 80.000 και θα γίνονται αποδέκτες από 3.000 σημεία.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα