«Με την ευλογία του Αγιορείτικου Κόλπου»

15:00 28/5/2013 - Πηγή: TNSite
Γιορτές του δρόμου και της θάλασσας, αυθεντικά ελληνικά γλέντια στις ακτές και στα ψαρολίμανα, μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής, gourmet menu βασισμένα στην αγιορείτικη παραγωγή, γέμισαν με ήχους μουσικούς και γαστρονομικές νότες τη δεύτερη θεματική εβδομαδιαία ενότητα του Mount Athos Area Gourmet με τίτλο «Με την ευλογία του Αγιορείτικου Κόλπου».

Κάτοικοι, επισκέπτες και εκπρόσωποι τύπου δοκίμασαν γευστικές χειροποίητες πίτες, φτιαγμένες με γέμιση από αρμυρίκια του αγιορείτικου κόλπου,

άναψαν φωτιές στις οποίες ο Μοναχός Επιφάνιος μαγείρεψε αγιορείτικες συνταγές, δοκίμασαν εξαιρετικά menu εμπνευσμένα από την ψαρο-παραγωγή του, ψάρεψαν στους μυχούς του και στη συνέχεια έψησαν επί τόπου την ψαριά, τραγούδησαν, χόρεψαν και γλέντησαν δίπλα στα ψαροκάικα των λιμανιών. Δεν έλειψαν όμως και οι gourmet δημιουργίες, τις οποίες επιμελήθηκαν τοπικοί chefs αλλά και chefs του εκπαιδευτικού ομίλου Le Monde.

Η ιδιαίτερα εξωστρεφής δεύτερη εβδομάδα του Mount Athos Area Gourmet 2013 ανέδειξε την πλούσια παραγωγή του ευλογημένου κόλπου και είχε ως βάση δημιουργίας τον τρόπο διατροφής των αγιορειτών, που υποδηλώνει τη λιτή και ασκητική τους διαβίωση. Ψάρια, μαλάκια, όστρακα και οστρακοειδή, φύκια, αρμυρίκια, παρέλασαν από τα τραπέζια και τους ουρανίσκους των επισκεπτών, οι οποίοι έγιναν μέρος της γιορτής και της χαράς – γευστικής και ψυχικής!

Η επομένη θεματική εβδομαδιαία ενότητα έχει τίτλο «Η Μοναστηριακή Κουζίνα» : μια ξεχωριστή εβδομάδα που συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών, μεταφέρει την αγιορείτικη γαστρονομία έξω από τα φυσικά της σύνορα και προβάλει αγιορείτικους οίνους και γεύσεις σε επτά (7) διαφορετικά σημεία της Προ του Άθω περιοχής.

Το Mount Athos Area Gourmet 2013 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα