Χανιά: Στην Αθήνα η έδρα του κυκλώματος έκδοσης πλαστών εγγράφων

14:29 28/5/2013 - Πηγή: TNSite

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας, αυτή τη φορά στην Αθήνα, για το κύκλωμα έκδοσης πλαστών ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Η σύλληψη τεσσάρων γυναικών με πλαστά έγγραφα στο αεροδρόμιο Χανίων φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή της υπόθεσης, καθώς το αστυνομικό τμήμα του αερολιμένα ζήτησε από την Ασφάλεια Αττικής να γίνει έρευνα στο σπίτι τεσσάρων Σύριων στο Νέο Κόσμο, όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός από πλαστές ταυτότητες, διαβατήρια,

άδειες παραμονής και διπλώματα οδήγησης.

Ειδικότερα, η έρευνα στο σπίτι των τεσσάρων "εγκεφάλων" του κυκλώματος αποκάλυψε πλαστά διαβατήρια Σερβίας, Δανίας, ΗΠΑ, Τουρκίας, Ρουμανίας, Αιγύπτου, Βουλγαρίας, Αλβανίας, Γεωργίας, Ρωσίας, Ιράκ, Συρίας, Κύπρου, Αυστρίας, Γερμανίας, Γαλλίας.

Επίσης, άδειες οδήγησης Ελλάδας, Ρουμανίας και Συρίας, μία άδεια παραμονής Σουηδίας, αλλά και ταυτότητας Ιταλίας, Βελγίου, Βουλγαρίας και Πολωνίας, όπως και 150 ελληνικά ΑΔΤ.

Παράλληλα, βρέθηκαν φωτογραφίες υποψήφιων πελατών του κυκλώματος, κινητά τηλέφωνα, αλλά και φορητοί υπολογιστές στους οποίους γίνονταν η επεξεργασία των πλαστών εγγράφων.

Η υπόθεση κρίνεται άκρως σημαντική από τις Αρχές και οι έρευνες συνεχίζονται.

Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα