Με ήττα απειλείται η κυβέρνηση των Εργατικών στην Αυστραλία

18:21 6/9/2013 - Πηγή: TNSite
Με ήττα απειλείται η κυβέρνηση των Εργατικών, όπως παραδέχονται κορυφαίοι υπουργοί, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, επισημαίνοντας μάλιστα πως η Αυστραλία χρειάζεται μια ισχυρή αντιπολίτευση.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, μεταξύ αυτών και ο θησαυροφύλακας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κρις Μπόουεν, η υπουργός Υγείας Τάνια Πίλμπερσεκ και ο υπουργός Εσωτερικών Τζέϊσον Κλέϊρ.

Πάντως, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κέβιν Ραντ, παραμένει ανένδοτος: «Ναι πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε» δήλωσε

στον ραδιοφωνικό σταθμό 2DAYFM. O πρωθυπουργός είπε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο και μπορεί να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Εξάλλου, ο αρχηγός του Συνασπισμού, Τόνι Άμμποτ, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι πιθανότατα ο επόμενος πρωθυπουργός, επιμένει πως το αποτέλεσμα θα κριθεί με μικρή διαφορά.

«Αν ο λαός μού δώσει την εντολή θα προσπαθήσω να μην διαψεύσω τις προσδοκίες του» είπε ο Τόνι Άμποτ και πρόσθεσε πως αν κερδίσει το βράδυ του Σαββάτου, το πρώτο πράγμα που θα κάνει το πρωί της Κυριακής θα είναι ποδηλασία με φίλους του πριν πάει στο γραφείο του για να ενημερωθεί, «γιατί δεν παίζεις με το μέλλον της χώρας».

Η δημοσκόπηση Galaxy που δημοσιεύεται στις εφημερίδες του συγκροτήματος του Μέρντοκ δείχνει πως η δύναμη του Εργατικού κόμματος είναι στο 35% και του Συνασπισμού Φιλελευθέρων- Εθνικών στο 45%. Μετά την καταμέτρηση και των δεύτερων προτιμήσεων ο Συνασπισμός συγκεντρώνει το 53% και οι Εργατικοί 47%.

Αν το αποτέλεσμα αυτό επαληθευτεί και στις κάλπες τότε οι Εργατικοί κινδυνεύουν να χάσουν έως 20 έδρες και να μείνουν μόνο με 50. Στη γερουσία ο Συνασπισμός δεν αναμένεται να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Στο μεταξύ το Εργατικό Κόμμα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί μια γκάφα της τελευταίας στιγμής στην οποία υπέπεσε η αξιωματική αντιπολίτευση. Την Πέμπτη, ανακοίνωσε ότι θα βάλει φίλτρο στο διαδίκτυο, με στόχο τις ηλεκτρονικές παράνομες δραστηριότητες, όπως η παιδική πορνογραφία.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ανακάλεσε τη δέσμευση αυτή, υποστηρίζοντας ότι έγινε «λάθος» στη διατύπωση.

«Αυτή είναι η τακτική του Συνασπισμού σε όλα τα θέματα» είπε ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ και πρόσθεσε: «Λένε και ξελένε και αποκρύπτουν την αλήθεια από τον λαό. Όπως δεν λένε για τις περικοπές τους και τις επιπτώσεις που θα έχουν».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα