Με χρήματα των κατοίκων η αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων

16:35 27/11/2013 - Πηγή: TNSite
Από τον... κουμπαρά των κατοίκων θα γίνει στη Σαϊδόνα της Μεσσηνίας η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, που είναι από αμίαντο. Οι κάτοικοι ζητούν άμεσα την αντικατάσταση του δικτύου αλλά ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να τη χρηματοδοτήσει στο σύνολό του.

Ετσι, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χρήστο Λυμπερέα, ο δήμος έχει εξασφαλίσει μια ανοξείδωτη δεξαμενή και προτίθεται να αντικαταστήσει το 1,5 χλμ. του αγωγού, ενώ για το υπόλοιπο 1 χλμ. αμιαντοσωλήνων έχουν συγκεντρωθεί χρήματα

από τους κατοίκους και υλοποιείται η μελέτη σε συνεργασία με ανθρώπους που προσφέρονται εθελοντικά. Οι διαδικασίες προχωρούν σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον πρόεδρο της Σαϊδόνας Σταύρο Ξυδέα.

Όπως εξήγησε ο κ. Λυμπερέας, στόχος είναι καταλήξουν σε έναν αγωγό οι δυο πηγές (Σαμουήλ και Βαϊδενίτσας) που υδροδοτούν τη Σαϊδόνα. Οι εργασίες θα γίνουν με εθελοντές και μηχανήματα του δήμου, όταν ολοκληρωθεί η μελέτη.Στον υπόλοιπο δήμο, αμιαντοσωλήνες ύδρευσης υπάρχουν στο τμήμα από την Αγία Σοφία μέχρι το Νιοχώρι (κεντρικό δίκτυο) και μέσα σε οικισμούς. Η αντικατάσταση αυτών των τμημάτων γίνεται με προσπάθεια από το δήμο να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα μελλοντικά.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα