Το ανέκδοτο ημερολόγιο του Helmut Newton για την Pirelli

16:07 27/11/2013 - Πηγή: TNSite
Την ώρα που το σέξι ημερολόγιο της Pirelli δεν χρειάζεται φυσικά συστάσεις, φέτος το παρελθόν εισβάλει στο παρόν με προκλητικότατο τρόπο και τη σφραγίδα του κορυφαίου φωτογράφου.

Αντί λοιπόν να επιστρατεύσει έναν νέο φωτογράφο να συλλάβει τις αισθησιακές πόζες των κορυφαίων μοντέλων του πλανήτη, το ημερολόγιο της Pirelli

γιορτάζει τα 50 χρόνια του βυθιζόμενο στα καυτά αρχεία του!

Ξέθαψε λοιπόν τις ανέκδοτες φωτογραφίες που απαθανάτισε για λογαριασμό του ο περίφημος φωτογράφος Helmut Newton το 1986.

Το ημερολόγιο, που παρουσιάστηκε προσφάτως στο Μιλάνο, φιλοξενεί στις ιλουστρασιόν σελίδες του τα μοντέλα Susie Bick, Betty Prado αλλά και την άλλοτε μούσα του Αρμάνι Antonia Dell' Atte.

Το Pirelli Foundation αποκατέστησε 12 από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Newton που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Τα σέξι στιγμιότυπα καταγράφηκαν στο Γκραν Πρι του Μονακό του 1985, αλλά και στους αμπελώνες του Podere Terreno στο Κιάντι της Τοσκάνης.

Οι σεξοβόμβες μιας άλλης εποχής έμειναν «θαμμένες» σχεδόν 30 χρόνια, καθώς ο περίφημος φωτογράφος εγκατέλειψε τη φωτογράφιση λίγο πριν από την ολοκλήρωσή της για «προσωπικούς λόγους», σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Pirelli.

Το ημερολόγιο περιλαμβάνει επίσης 29 ενσταντανέ από τα παρασκήνια της φωτογράφισης, με τον φακό του Newton να παραμένει μνημειώδης για τον ασύλληπτο σεξουαλικό μαγνητισμό του.

Όσο για την ιστορία του ημερολογίου της Pirelli, λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 1964 ως προωθητική τεχνική για τα ελαστικά της φίρμας. Στα 50 χρόνια της περιπέτειάς του στον κόσμο, έχει φιλοξενήσει τις δουλειές κορυφαίων φωτογράφων, όπως οι Richard Avedon, Peter Lindbergh, Bruce Weber, Mario Testino, Annie Leibovitz, Peter Beard και Mario Sorrenti, ενώ έχει απαθανατίσει σέξι πόζες από supermodels, όπως οι Kate Moss, Naomi Campbell, Gisele Bundchen, αλλά και καλλονές ηθοποιούς, όπως οι Selma Blair, Penelope Cruz και Sophia Loren!

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα