Μάχη με τις φλόγες στην Άνδρο. Δύσκολη αναμένεται η νύχτα

21:19 11/8/2013 - Πηγή: TNSite
Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στην Άνδρο. Εκκενώθηκε χωριό. Θετική εξέλιξη το ότι έπεσαν οι ισχυροί άνεμοι. Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Ενισχύονται συνεχώς τα μέσα πυρόσβεσης για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Άνδρο, η οποία μαίνεται στην περιοχή Άνω Πίτροφος και εξακολουθεί να απειλεί άμεσα το φερώνυμο χωριό, που έχει εκκενωθεί από νωρίς.

Οι φλόγες έφτασαν κοντά στις αυλές σπιτιών, ωστόσο κανένα σπίτι δεν έχει καεί.

Η νύχτα θα είναι δύσκολη, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν κατά τη διάρκεια της

μέρας, έπεσαν με αποτέλεσμα να επιχειρούν και πάλι δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία είχαν καθηλωθεί.

Μέχρι το βράδυ από αέρος επιχειρούσαν μόνο δύο ελικόπτερα.

Εκτός από τους δώδεκα πυροσβέστες που μεταφέρθηκαν το μεσημέρι με ελικόπτερο Super Puma από την Αθήνα, άλλοι δέκα πυροσβέστες μετέβησαν εκεί από τη Σύρο ενώ πέντε οχήματα από την Αθήνα θα κατέφτασαν ακτοπλοϊκώς από τη Ραφήνα.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κάρυστο

Στην Εύβοια, η φωτιά ξεκίνησε σε χαμηλή βλάστηση στον Πολυπόταμο στα Στείρα του δήμου Καρύστου στην Εύβοια.

Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, άλλους 12 ως πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε δελτίο τύπου προειδοποιώντας για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια.

Οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, έχουν ενημερωθεί από τη γενική γραμματεία, για να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης και άλλα παρόμοια.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιληφθεί πυρκαγιά, υπενθυμίζεται ότι το τηλέφωνο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι το 199.

Keywords
Τυχαία Θέματα