Κουβέλης: Υπεύθυνη η στάση της ΔΗΜΑΡ στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για τακτικισμό της Κουμουνδούρου

18:50 9/11/2013 - Πηγή: TNSite

"Εμείς ψηφίζουμε 'παρών' στη σημερινή διαδικασία και δεν είναι μια βολική λύση. Είναι μια υπεύθυνη στάση. Θέση που δεν συνιστά ούτε υπεκφυγή να τοποθετηθείς με τον έναν ή με τον άλλον, γιατί δεν χρειάζεται αυτό η χώρα και οι πολίτες".

Και συνέχισε:

"Η πρόταση έχει και τακτικισμό, ο οποίος αναφέρεται στην προωθούμενη δημιουργία ενός διπολισμού. Ένας δεύτερος στόχος είναι η απάντηση στα εσωτερικά προβλήματα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ

και ένας τρίτος στόχος είναι να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να στοιχηθούν πίσω από την πρόταση του και άλλες δυνάμεις, και η Δημοκρατική Αριστερά. Εμείς δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε παρακολουθητική δύναμη ούτε της Νέας Δημοκρατίας ούτε του ΣΥΡΙΖΑ".

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε πως η πρόταση θα απορριφθεί ενώ συνέχισε την κριτική προς το ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το συγκεκριμένο κοινοβουλευτικό όπλο θα πρέπει να ξέρεις κάθε φορά να το αξιοποιείς.

"Η κυβέρνηση θα έχει αποφύγει τους όποιους τριγμούς, τα όποια ρήγματα τα οποία καταγράφονται είτε σε σχέση με τα ακίνητα, είτε σε σχέση με τη λήψη νέων μέτρων".

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο κ. Κουβέλης και στη συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

"Η στάση μας προσδιορίζεται αφενός μεν κατά της ασκούμενης κυβενρητικής πολιτικής, αφετέρου κατά του τακτικισμού του ΣΥΡΙΖΑ". Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει πως με τον ΣΥΡΙΖΑ "δεν υπάρχει εγγύτητα θέσεων σε κομβικά, βασικά ζητήματα" και κάνει λόγο για συνεχείς μεταστροφές της πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα