«Κοινή επιθυμία με ΠΑΣ»

17:01 3/11/2013 - Πηγή: TNSite
Κάποια τυπικά θέματα έχουν απομείνει για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα ο Σάκης Τσιώλης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο καρδιτσιώτης προπονητής υπογράμμισε πως υπάρχει κοινή επιθυμία για συνεργασία με την ηπειρώτικη ΠΑΕ, όμως πρέπει να τακτοποιήσει κάποιες λεπτομέρειες με τον Αστέρα Τρίπολης για να κοιτάξει το μέλλον του.

Επίσης, ο 54χρονος αναφέρθηκε σε τακτικά ζητήματα του ντέρμπι των «αιωνίων» στη Λεωφόρο και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος στο παρελθόν τον έχει «πληγώσει» δύο φορές.Αναλυτικά

όσα δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης:

Για το χθεσινό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο:

«Έγινε ένα ντέρμπι που διεξήχθη υπό φυσιολογικές συνθήκες και ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει κανονικά στη Λεωφόρο. Παίχθηκε περισσότερο ποδόσφαιρο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν ένα ματς όπως το περιμέναμε. Ο Παναθηναϊκός ξεχείλιζε από πάθος και πίεζε πάρα πολύ, ενώ ο Ολυμπιακός άντεξε σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις.

Έχει το ειδικό βάρος για να κοντρολάρει ένα τέτοιο ματς. Πρόσφατα (μετά το παιχνίδι του Αστέρα στη Λεωφόρο) είχα πει πως ο Παναθηναϊκός είναι πιο γρήγορος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, έχει καλύτερο transition, δηλαδή την κίνηση από την άμυνα στην επίθεση και το αντίθετο.

Δεν ξέρω πως είναι η κουλτούρα του Σαβιόλα ή των άλλων ξένων παικτών του Ολυμπιακού, αλλά οι Έλληνες δεν νομίζω να μην ξέρουν σε ποια ομάδα και πόσο σημαντικό ήταν αυτό το ματς. Δεν υπήρχε κανέναν άλλο παιχνίδι στο μυαλό τους, εκτός από εκείνο στη Λεωφόρο».

Για τους παίκτες του Ολυμπιακού που έχει ξεχωρίσει:

«Πέρα από τα δύο στόπερ, τον Μανωλά και τον Σιόβα, που αποτελούν κέρδος και η ομάδα πονούσε σε αυτή την θέση, πλέον υπάρχουν στον άξονα ο Μανιάτης και ο Σάμαρης, και η παρουσία τους είναι ξεχωριστή και είναι προς όφελος της Εθνικής μας ομάδας. Τα παιχνίδια του Champions League θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πρόοδο τους. Επίσης, ο Φουστέρ έχει ξεχωριστή παρουσία και είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια, αν και δεν είναι ένας φαντεζί παίκτης, έχει βοηθήσει σε δύσκολες στιγμές τον Ολυμπιακό».Για την πρόοδο του Κώστα Μήτρογλου και τη φετινή σεζόν:

«Αρκετές φορές είχα αναφερθεί στην εκτελεστική δεινότητα του Κώστα. Είναι ο σύγχρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής και είναι ένας παίκτης που χρειαζόταν και η Εθνική μας ομάδα. Εγώ την έχω… πληρώσει δύο φορές από τον Μήτρογλου στο παρελθόν. Το ντέρμπι κρίθηκε ανάμεσα στον Φιγκερόα, ο οποίος έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες, και τον Μήτρογλου, ο οποίος κατάφερε να κάνει εύκολη μία δύσκολη φάση και να σκοράρει».

Για τους δύο προπονητές των «αιωνίων», τον Αναστασίου και τον Μίτσελ:

«Ο προπονητής πιστώνεται την αλλαγή στην ταχύτητα του Παναθηναϊκού. Δεν μπορώ, όμως, να σκεφτώ αυτά που λένε για τις Ακαδημίες, αφού είναι η Τρίτη ομάδα στο μπάτζετ των ομάδων της σούπερ Λίγκας. Έχει τη Λεωφόρο, αλλά και καλούς παίκτες για να κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Από την πλευρά του, ο Μίτσελ διαχειρίζεται το καλύτερο υλικό του πρωταθλήματος και τα καταφέρνει μια χαρά».

Για το ματς της Τρίτης των Πειραιωτών με την Μπενφίκα

«Έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες το Champions League. Θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πιέσει και να μην αφήσει την Μπενφίκα να κάνει το παιχνίδι της. Πιστεύω πως θα καταφέρει να πετύχει ένα γκολ…».Για το δικό του μέλλον:

«Εδώ και 25 μέρες έχω φύγει από τον Αστέρα και είναι τεράστια η αποδοχή από παράγοντες και φιλάθλους. Υφίσταται ενδιαφέρον από τον ΠΑΣ και υπάρχει κοινή επιθυμία να αναλάβω την ομάδα. Έχω μία καλή φιλική σχέση με τον κ. Χριστοβασίλη, όμως δεν μπορώ να πω κάτι αυτή τη στιγμή. Πρέπει να τελειώσω πρώτα με τον Αστέρα Τρίπολης κάποιες λεπτομέρειες και στη συνέχεια θα κοιτάξω το μέλλον μου ως επαγγελματίας».Για τα προσεχή παιχνίδια της Εθνικής με τη Ρουμανία:

«Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα, αν και κάποιες φορές είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Πρέπει, όμως, να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Πιστεύω ότι σημαντικός παράγοντας θα είναι και ο Μήτρογλου, ο οποίος αν είναι σε καλή κατάσταση θα βοηθήσει αρκετά την Εθνική μας».

Πηγή: Sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα