Κηπουρική: φάρμακο για την κατάθλιψη!

04:49 18/7/2013 - Πηγή: TNSite

Εάν περνάτε μία δύσκολη περίοδο και αισθάνεστε πεσμένοι, ασχοληθείτε με τον κήπο σας! Τα φυτά όχι μόνο θα ομορφύνουν το σπίτι σας, αλλά και τη ζωή σας!

Η κηπουρική καταπολεμά την κατάθλιψη. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα του περιοδικού Gardeners’ World, σε δείγμα 1.500 εθελοντών. Το 90% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως η κηπουρική ανεβάζει τη διάθεση, ενώ το 80% όσων ασχολούνται με τον κήπο, δήλωσαν ικανοποιημένοι με τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα όμως, η κηπουρική

δεν είναι το μόνο χόμπι που δρα θετικά για την ψυχική υγεία. Ο περίπατος σε ποσοστό 78% και το ψάρεμα σε ποσοστό 75% κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ικανοποιημένοι με τη ζωή τους.

Η Δρ. Jules Pretty, καθηγήτρια στο Έσσεξ επεσήμανε πως «πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι πράσινοι χώροι είναι ευεργετικοί για την υγεία. Επίσης γνωρίζουμε ότι οι βραχυπρόθεσμες βελτιώσεις στην υγεία λειτουργούν προστατευτικά και μακροπρόθεσμα. Έτσι συμπεραίνουμε ότι θα προέκυπταν πολλά οφέλη για τους ανθρώπους και την κοινωνία αν αυξανόταν το ποσοστό των ατόμων που ‘γιατρεύονται’ με πράσινη άσκηση», τόνισε.

iatros4u

Keywords
Τυχαία Θέματα