Κάνουν χάκινγκ στα κολάρα σπάνιων ζώων και τα σκοτώνουν

01:36 31/10/2013 - Πηγή: TNSite

Πολλές φορές οι επιστήμονες στους εθνικούς δρυμούς βάζουν κολάρα με GPS σε ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση προκειμένου να τα παρακολουθούν και να τα προστατεύουν. Όμως, το εργαλείο αυτό μπορεί να αποδειχτεί θανάσιμο όπλο αφού λαθροκυνηγοί έχουν βρει τρόπο να κάνουν χάκινγκ στα κολάρα αυτά κι έτσι να εντοπίζουν τα σπάνια ζώα και να τα σκοτώνουν για τη γούνα, το δέρμα ή άλλα μέλη του σώματος τους.

Σύμφωνα με άρθρο του National Geographic

πρόσφατα το κέντρο Panna Tiger Reserve στην Ινδία ενημερώθηκε ότι κάποιοι προσπαθούν να εντοπίσουν τις συντεταγμένες κάποιων τίγρεων Βεγγάλης που υπάρχουν στο πάρκο. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για λαθροκυνηγούς που ήθελαν τη γούνα των σπάνιων ζώων.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι λαθροκυνηγοί στηρίζονται όλο και περισσότερο στο ίντερνετ και τις σύγχρονες τεχνολογίες για να εντοπίζουν την πολύτιμη λεία τους.

Η WWF εκτιμά ότι το λαθρεμπόριο ζώων αποδίδει περίπου 7,8 - 10 δισ. δολάρια ετησίως στους λαθρέμπορους.

Copyright © 2012 - 2013 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα