Κ. Αρσένης: Άλλοι πρέπει να παραιτηθούν από το ΠΑΣΟΚ

10:42 30/5/2013 - Πηγή: TNSite

"Δεν έχει στόχο την επόμενη ημέρα, τη συνέχιση της πολιτικής μου καριέρας. Αν προκύψουν συνεργασίες μελλοντικά, αυτές θα βασίζονται σε ένα πλαίσιο κοινών αρχών, θέσεων και οράματος για την κοινωνία μας.

Θέλω να είμαι όσο πιο χρήσιμος γίνεται για την κοινωνία μας, από όποια θέση και αν βρίσκομαι, και αυτό θα κάνω", υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία.

Ερωτηθείς αν είχε ενημερώσει το κόμμα για τις διαφωνίες που είχε με τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ,

επισήμανε πως οι απόψεις του δεν είναι καινούριες.

"Οι απόψεις μου δεν είναι καινούριες. Ήδη τον Νοέμβριο του 2010 επισκέφτηκα την ΕΥΑΘ και δήλωσα ότι πρέπει να παραμείνει δημόσια.

Ήμουν σε επικοινωνία με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, συμμετέχω στο συντονιστικό των φορέων της Θεσσαλονίκης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και στηρίζω δημόσια την πανευρωπαϊκή εκστρατεία συλλογής υπογραφών κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού", επισήμανε.

Το πολιτικό χάσμα, όπως σημείωσε, που τον χωρίζει από το σημερινό ΠΑΣΟΚ τον οδήγησε εδώ και αρκετό καιρό στη συνειδητή επιλογή της αποχής από τα κομματικά όργανα και το συνέδριο.

"Είχα επιλέξει να παραμείνω στο ΠΑΣΟΚ σεβόμενος το ότι είχα εκλεγεί στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Όλα όμως έχουν τα όριά τους. Με την παραίτησή μου, χρησιμοποιώ το πιο βαρύ θεσμικό εργαλείο που διαθέτω για να σταματήσω την παράλογη αυτή πολιτική", τονίζει.

Σε ό,τι αφορά το σχόλιο της Ιπποκράτους ότι έπρεπε να παραδώσει την έδρα της Ευρωβουλής, σχολίασε πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πράξη προδοσίας για όλους αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν ενάντια στις παράλογες πολιτικές.

"Δεν αγωνίζομαι για κάτι άδικο ή καταστροφικό. Δεν είμαι εγώ αυτός που πρέπει να παραιτηθεί", επισημαίνει, τονίζοντας πως με την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ υπερασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα των επιχειρήσεων ύδρευσης στην Ελλάδα και στέλνει μήνυμα ενάντια στην πώληση κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων και υποδομών, δημόσιας γης, αρχαιολογικών χώρων και νησιών, την απορρύθμιση της νομοθεσίας και τον ευτελισμό της λειτουργίας του ΥΠΕΚΑ.

Ερωτηθείς αν η κίνησή του έχει και εσωκομματικά κίνητρα επισήμανε πως για αυτό δεν ενδιαφέρεται πλέον κανένας πολίτης.

"Όταν ξέσπασε η κρίση έδωσα τον αγώνα να γίνει η κρίση ευκαιρία για τη χώρα, να σταματήσουν η απαξίωση των θεσμών, η μη εφαρμογή των κοινών κανόνων και η προχειρότητα στον σχεδιασμό πολιτικών.

Δυστυχώς την τελευταία περίοδο η κρίση έγινε δικαιολογία για το ακριβώς αντίθετο. Η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και όχι του δημοσίου συμφέροντος ήταν η αιτία. Καταγγέλλοντας αυτά, παραιτήθηκα από το ΠΑΣΟΚ", συμπλήρωσε.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα