Ικανοποίηση Σγουρού για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης στην Αίγινα

21:07 7/8/2013 - Πηγή: TNSite
Την ικανοποίησή του από την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη συμπληρωματική σύμβαση της μελέτης κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

«Με το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού λύνεται οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης της Αίγινας. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του ΠΕΠ Αττικής. Προχωρούμε στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τον δήμο Αίγινας και την ΕΥΔΑΠ για τον υποθαλάσσιο αγωγό, ενώ τα

χερσαία έργα του δικτύου διανομής ήδη κατασκευάζονται από την περιφέρεια Αττικής», δήλωσε ο κ. Σγουρός, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη για το ενδιαφέρον του, τόνισε ότι έγινε σκληρή και επίπονη δουλειά από τις υπηρεσίες της περιφέρειας, προκειμένου να ωριμάσει το έργο.

Επί σειρά ετών, η Αίγινα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την ύδρευση, που επιτείνεται το καλοκαίρι, λόγω του μεγάλου αριθμού παραθεριστών και τουριστών που επισκέπτονται ή διαμένουν στο νησί.

Για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος η Περιφέρεια Αττικής προωθεί τη λύση του υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέσει την Αίγινα με τη Σαλαμίνα και θα φέρει νερό της ΕΥΔΑΠ στο νησί. Έχει ήδη εκπονηθεί η προμελέτη του έργου και έχει εγκριθεί ο τρόπος κατασκευής του. Θα ακολουθήσει η έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης για τη χρηματοδότηση και κατασκευή του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 29,3 εκατ. ευρώ.

Τα απαραίτητα χερσαία έργα που κατασκευάζονται από την Περιφέρεια Αττικής στο νησί αφορούν στο δίκτυο διανομής και έχουν προϋπολογισμό 6,5 εκατ. ευρώ και σύμβαση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, που προέρχονται από πόρους του ΠΕΠ Αττικής.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα