Ιαπωνία: Ο τυφώνας Ουίφα χτύπησε το Τόκιο - 14 νεκροί

09:28 16/10/2013 - Πηγή: TNSite

Αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία ότι ο τυφώνας Ουίφαπου είναι ο 26ος της σεζόν, πιθανώς να περάσει κοντά από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα αργότερα μέσα στην ημέρα .

Ο τυφώνας Ουίφα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους στο μικρό ιαπωνικό νησί Οσίμα, νοτίως του Τόκιο, ενώ μια γυναίκα έχασε επίσης τη ζωή της στο δυτικό Τόκιο, έγινε σήμερα γνωστό από την τοπική αστυνομία.

"Έχουμε επιβεβαιώσει το θάνατο 13 ανθρώπων (στο νησί Οσίμα) και ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί", εξήγησε ένας αξιωματουχος της αστυνομίας. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο

για 7 νεκρούς.

Δεκάδες σπίτια παρασύρθηκαν από ένα πλημμυρισμένο ποταμό στο Οσίμα, που βρίσκεται σε απόσταση 120 χλμ. από το Τόκιο. Σήμερα το πρωί καταγράφηκε στο νησί αυτό βροχόπτωση ρεκόρ 122 χιλιοστών την ώρα, ενώ το τελευταίο 24ωρο υπερέβαινε τα 800 χιλιοστά, πάνω από το διπλάσιο του μέσου όρου για το μήνα Οκτώβριο, ανακοίνωσε η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Μια γυναίκα έχασε επίσης τη ζωή της στη πόλη Μασίντα του δυτικού Τόκιο, αφού παρασύρθηκε από τα νερά των πλημμυρών.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους σε νομαρχίες γειτονικές της πρωτεύουσας Τόκιο και στη βορειοανατολική Ιαπωνία. Περίπου 500 εσωτερικές πτήσεις ματαιώθηκαν και διακόπηκαν πολλά σιδηροδρομικά δρομολόγια.

Στις 7 π.μ. τοπική ώρα ( 2200 GMT) , ο τυφώνας ήταν περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της πόλης Κατσούρα, με τις αρχές να προειδοποιούν για πλημμύρες, κατολισθήσεις και μεγάλα κύματα στην κεντρική, ανατολική και βόρειο - ανατολική Ιαπωνία .

Ο Ουίφα κινείται προς τα βόρεια - ανατολικά με ταχύτητα 65 χιλιομέτρων ανά ώρα και συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 126 χιλιομέτρων την ώρα. Τρία σπίτια παρασύρθηκαν από ένα υπερχειλισμένο ποταμό 100 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο.

Η καταιγίδα προκάλεσε αναταραχή στις μεταφορές σε μεγάλες περιοχές της ανατολικής και βόρειο - ανατολικής Ιαπωνίας , όπου περίπου 500 πτήσεις εσωτερικού ακυρώθηκαν και πολλά δρομολόγια τρένων ανεστάλησαν.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα