Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για πιθανή πολεμική σύγκρουση

10:44 7/3/2013 - Πηγή: TNSite
Η κυβέρνηση της Βορείου Κορέας φαίνεται να ετοιμάζει το λαό της για μια πιθανή σύγκρουση με την Νότια Κορέα. Οι αρχές της Βορείου Κορέας ξεκίνησαν να καμουφλάρουν τα μέσα μεταφοράς και να μεταδίδουν μηνύματα από τα μέσα ενημέρωσης υπέρ μιας πολεμικής σύγκρουσης.

Νοτιοκορεατικά και ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την Τετάρτη ότι οι αρχές της Πιονγκγιάνγκ ξεκίνησαν να
καλύπτουν λεωφορεία και τρένα με καμουφλαρισμένα δίχτυα, μια ενέργεια που δεν έχει επαναληφθεί για αρκετά χρόνια. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Γιονχάπ της Νοτίου Κορέας ανέφερε ότι η κατάσταση στη Βόρεια Κορέα είναι παρόμοια με την περίοδο του 1993, όπου η χώρα είχε κηρυχθεί σε εμπόλεμη κατάσταση λίγο πριν αποσυρθεί από την Συνθήκη Περιορισμού της Εξάπλωσης των Πυρηνικών Όπλων.

Ο Υπουργός Άμυνας της Νοτίου Κορέας ανέφερε ότι θα υπάρξει «ισχυρή και αποφασιστική» απάντηση, εάν η Βόρεια Κορέα υλοποιήσει την απειλή που εξαπέλυσε την Τρίτη για σπάσιμο της εκεχειρίας.

Είναι σύνηθες η Βόρεια Κορέα να εξαπολύει τέτοιου είδους απειλές σε περιόδους αυξημένης έντασης, ωστόσο αναλυτές αναφέρουν ότι αυτή τη φορά η κατάσταση φαίνεται να είναι πιο σοβαρή, γιατί οι απειλές εκτοξεύτηκαν από ανώτατο αξιωματούχο ο οποίος έδωσε και συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, μέχρι της 11 Μαρτίου, για το σπάσιμο της εκεχειρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα