«Η κυπριακή κυβέρνηση θα εφαρμόσει με συνέπεια τα συμφωνηθέντα»

17:22 16/7/2013 - Πηγή: TNSite
Αισιοδοξία ότι θα είναι θετική η πρώτη αξιολόγηση από την τρόικα για την πορεία εφαρμογής του μνημονίου, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης.

Ο υπουργός δήλωσε ότι η αξιολόγηση, η οποία αρχίζει αύριο και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα, έχει μεγάλη σημασία, γιατί από αυτή θα κριθεί η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του 1,5 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, και τόνισε

την ετοιμότητα της κυπριακής κυβέρνησης να εφαρμόσει με συνέπεια τα συμφωνηθέντα και να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το κρατικό μισθολόγιο, το οποίο όπως είπε ότι είναι κατ' αναλογία ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, πρέπει να μειωθεί, σημειώνοντας ότι αυτό θα επιτευχθεί εφαρμόζοντας την πολιτική των μηδενικών προσλήψεων στο δημόσιο και περιορισμό των υπερωριών και των επιδομάτων.

Τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέες φορολογίες, λέγοντας ότι σε περιόδους ύφεσης δεν πρέπει να επιβάλλονται φορολογικές επιβαρύνσεις, και σημείωσε ότι αυτές που επιβλήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν οδήγησαν σε αύξηση των εσόδων του κράτους.

Η κυβέρνηση επικεντρώνει την προσπάθειά της στον εξορθολογισμό των δαπανών, οι οποίες στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό θα είναι μειωμένες κατά 11%, σε σύγκριση με φέτος, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι ο κρίσιμος τομέας είναι ο χρηματοπιστωτικός και ότι η εξυγίανση της Τράπεζας Κύπρου το ταχύτερο, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα