Η αρχή του εφιάλτη στο Ναϊρόμπι

17:07 18/10/2013 - Πηγή: TNSite
Χωρίς έλεος, χωρίς δισταγμό, χωρίς αναστολή. Οι ένοπλοι της Αλ Σεμπάμπ μπαίνουν στο εμπορικό κέντρο Westgate του Ναϊρόμπι και σκορπούν τον τρόμο και το θάνατο. Σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό και σοκ περιλαμβάνει μονταρισμένο βίντεο που πρόβαλε το CNN από την επίθεση που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στην Κένυα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 69 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Στο βίντεο καταγράφεται μεταξύ άλλων η στιγμή που οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ και ο κόσμος που αρχίζει

να τρέχει και να αναζητεί καταφύγιο για να σώσει τη ζωή του. Ένας ένοπλος φαίνεται να πυροβολεί εν ψυχρώ έναν άνδρα που προσπαθεί να κρυφτεί. Εκείνος αιμορραγεί αλλά δεν πεθαίνει και ο ένοπλος επιστρέφει για να του δώσει τη χαριστική βολή.

Σφαίρες περνούν πάνω από τα κεφάλια των πολιτών που σέρνονται για να σωθούν ενώ όταν αρχίζει η συγκέντρωση των ομήρων οι κάμερες καταγράφουν μια γυναίκα να περπατά με τα παιδιά της κι ένα τραυματισμένο παιδί μέσα σε καρότσι του σούπερ μάρκετ και πίσω της έναν από τους άνδρες της Αλ Σεμπάμπ με το όπλο περασμένο στον ώμο.

Σε άλλο πλάνο οι ένοπλοι φαίνεται να ξεκουράζονται ενώ ένας βγάζει τα παπούτσια του και προσεύχεται.

Στους διαδρόμους του εμπορικού κέντρου κείτονται νεκροί. Ένας από τους ενόπλους προσπερνά μια σορό και ρίχνει άλλη μία σφαίρα.

Και ήταν μόνο η πρώτη ημέρα της 4ήμερης ομηρείας- εφιάλτη.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα