Επίσκεψη Σαμαρά στην αγορά του Ρέντη

16:14 18/10/2013 - Πηγή: TNSite

Η "Αγορά του Καταναλωτή" θα λειτουργεί εντός του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας επτά ημέρες την εβδομάδα (08:00-17:00) και οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράζουν φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια και ψωμί στη λιανική αλλά και σε τιμές χονδρικής.

Κατά την παρουσία του στην αγορά, ο κ. Σαμαράς δέχτηκε κέρασμα ρακί και κρητική γραβιέρα από παντοπωλείο με κρητικά προϊόντα. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,

ο οποίος παρέλαβε και επιταγή 851.360 ευρώ. Πρόκειται για την τελευταία δόση από το συνολικό ποσό των 4,3 εκατομμυρίων ευρώ που αποδίδει ο Οργανισμός ως επιστροφή κεφαλαίου στο ελληνικό δημόσιο, καθώς ο Οργανισμός έχει επιστρέψει στην κερδοφορία.

Αντ. Σαμαράς: "Οι μεγάλοι αγώνες κερδίζονται στην καθημερινότητα"

"Γύρισε μια εταιρεία τόσο πολυσήμαντη, που είχε χασούρες, δηλαδή την πλήρωνε ο Έλληνας φορολογούμενος, σε εταιρεία κερδοφόρα. Δηλαδή θα πληρώνει λιγότερα τώρα ο φορολογούμενος. Αυτή είναι η λογική. Χάρηκα ιδιαίτερα που έσφιξα τα χέρια νέων επιχειρηματιών στα μαγαζιά που γύρισα. Είδα στα μάτια τους αισιοδοξία, με γνώση του προβλήματος που υπάρχει, με γνώση της κρίσης, αλλά αισιοδοξία ότι μπορούμε να τα ξεπεράσουμε. Και πραγματικά είναι μεγάλη τιμή για μένα να υπογραμμίζω από εδώ ότι οι μεγάλοι αγώνες δεν κερδίζονται μόνο στους στόχους. Οι μεγάλοι αγώνες κερδίζονται στην καθημερινότητα" ήταν οι πρώτες δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Και πρόσθεσε: "Αναγνωρίζω τον αγώνα κάθε οικογένειας, κάθε νοικοκυριού, κάθε πολίτη ξεχωριστά - τις τεράστιες δυσκολίες που βιώνουν. Ξέρω ,επίσης, ότι πολλές φορές, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται, δε βρίσκεται ακόμα το ελληνικό δημόσιο εκεί που πρέπει. Δε λειτουργεί ως πραγματικό στήριγμα, πολλές φορές, για τον αδύναμο πολίτη. Θέλω όμως να διαβεβαιώσω ότι βήμα-βήμα πηγαίνουμε καλύτερα. Κι αν αυτό δεν φαίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, ωστόσο μπορεί να γίνει φανερό, αν κανείς σκεφτεί την κατάσταση που αναλάβαμε και την συγκρίνει με τη σημερινή. Το πρώτο μου μέλημα, η πρώτη μας υποχρέωση είναι η κοινωνική συνοχή. Και για να έχεις κοινωνική συνοχή, πρέπει να έχεις Ανάπτυξη. Μόνο με ανάπτυξη θα ωφεληθεί ο δοκιμαζόμενος πολίτης. Κοινωνική συνοχή, Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη. Αυτό πρέπει να είναι το σωστό τρίπτυχο σε μια πολιτεία που θέλει να πετύχει. Για τους πολίτες της".

"Και εδώ, στην «Αγορά του Καταναλωτή» οι τιμές απ’ ό,τι κατάλαβα είναι γύρω στο 30% φθηνότερες. Ρώτησα και μου είπαν ότι έχουν 70 λεπτά το κιλό οι πατάτες εδώ. Από τη γυναίκα μου ξέρω ότι ήταν 1 ευρώ. Και αυτό είναι σημαντικό. Η Ελλάδα πρέπει να μπει σε αυτό το βηματισμό, να αλλάξει βήμα-βήμα. Κι αυτή η αλλαγή- και με αυτό καταλήγω- είναι η αλλαγή, το ξαναλέω, στην καθημερινότητα. Αυτές οι μικρές μάχες που όταν μαζευτούν μαζί, θα τις δείτε να είναι μεγάλες μάχες, που κερδίζονται στην καθημερινότητα. Και που θα φέρουν την Ανάπτυξη, τη βιώσιμη Ανάπτυξη που θα στηρίζεται σε ευκαιρίες για όλους, όχι σε ψέματα, όχι δανεικά. Με λίγα λόγια, πολλή δουλειά, με συνεχή μέριμνα για τον πολίτη. Η Ελλάδα αλλάζει βήμα-βήμα, μέρα-μέρα" κατέληξε ο πρωθυπουργός.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα