Η Gucci παρουσιάζει «Το Πάθος» του Τζέιμς Φράνκο

01:00 28/6/2013 - Πηγή: TNSite

Ανάμεσα στις κινηματογραφικές, εικαστικές και ευρύτερες καλλιτεχνικές αναζητήσεις του Τζέιμς Φράνκο, έρχεται η νέα του 15λεπτη μικρού μήκους ταινίας, μια trippy ανάγνωση του τολμηρού ηθοποιού και σκηνοθέτη επάνω στο «The Passion of Joan of Arc» του Καρλ Θίοντορ Ντράγιερ.

Χωρίς καθόλου λόγο, με το μινιμαλιστικό μπιτ που συνοδεύει επιδείξεις μόδας και με πλάνα σε αργή κίνηση, ο Φράνκο αφηγείται τη δική του εκδοχή της Ζαν ντ’ Αρκ στο «La Passione», ένα πρότζεκ της Gucci,

με πρωταγωνίστρια το μοντέλο Ναταλία Μπονιφάτσι, μια σύγχρονη «Giovanna» που ψάχνει τη γαλήνη και τη λύτρωση.

Με βλέμμα χαμένο και μελαγχολικό και μέσα σε ατμόσφαιρα ομίχλης και παρακμής παρακολουθεί μια αλλόκοτη γιορτή και παρατηρεί από απόσταση τη μάζα του κόσμου, όπου αισθάνεται ότι δεν ανήκει. Μετά από αυτήν την περιπλάνηση έρχεται το μαρτύριο. Γυρισμένο σαν ένα ευφάνταστα σκοτεινό διαφημιστικό μόδας, με κομψότητα, αλλά και με ένα παιχνίδι μεταφορών και συμβολισμών να ντύνει τις εικόνες, το υπέροχο σώμα της πρωταγωνίστριας γνωρίζει τη βία και τον πόνο.

Το φως πέφτει επάνω στις καλοσχηματισμένες γωνίες της καθώς οι σπασμοί υποδηλώνουν τους βασανισμούς της και η ηρωίδα του Φράνκο, μυστηριώδης, αιρετική κι επικίνδυνη οδηγείται σαν θύμα στην πυρά. Εκεί όπου έρχεται η κάθαρση και η γαλήνη του σώματος και της ψυχής της. Εκείνη φεύγει από έναν κόσμο που δεν ανήκε, αλλά τα «Πάθη» της θα μείνουν για πάντα στην Ιστορία των ανθρώπων.

Στην ταινία οι φαν του «Spring Breakers» μπορούν να εντοπίσουν τους διδύμους με τα χρυσά δόντια Σιντ και Θερμ Σίγουελ (γνωστούς και ως ATL Twins), που πλαισίωσαν τον Φράνκο στην ταινία του Χάρμονι Κορίν. Ο Τζέιμς Φράνκο μας έχει συνηθίσει στους πειραματισμούς και στο blending διαφορετικών Τεχνών. Όσο για τη Gucci, άγνωστες οι προθέσεις του γνωστού οίκου μόδας πίσω από αυτό το φιλμ, αφού κανείς δεν έχει όρεξη για shopping μετά την ιστορία της Ζαν ντ’ Αρκ.

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα