Γιατί συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς με τον δισεκατομμυριούχο πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Αλουαλίντ Μπιν Ταλάλ

09:27 23/8/2013 - Πηγή: TNSite

Πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση, κάνουν λόγω για έντονο ενδιαφέρων του 58χρονου για τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα..

Ο Σαουδάραβας επενδυτής έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία των οικονομικών μεγεθών καθώς η χώρα μας καθίσταται πλέον ιδιαίτερα ελκυστική για την πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων.

Η προσοχή του στράφηκε ιδιαίτερα στις Ελληνικές τράπεζες, αφού μέσα στο επόμενο διάστημα ξεκινάει νέος γύρος αλλαγών, με κυρίαρχη θέση στα τεκταινόμενα να κρατάει η ενδεχόμενη πώληση της Eurobank.

"Επρόκειτο

για μια εθιμοτυπική επίσκεψη, υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα', ανέφερε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Ποιος είναι ο Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ

Ο πρίγκιπας, ο οποίος βρίσκεται στην 26η θέση της λίστας του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου.

Είναι ανιψιός του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα και ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης πολυτελών ξενοδοχείων, όπως το Plaza στη Νέα Υόρκη, το Savoy στο Λονδίνο και το George V στο Παρίσι.

Είναι ο πρώτος ιδιώτης που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ένα ιπτάμενο παλάτι. Απέκτησε μια αποκλειστική έκδοση του αεροσκάφους Airbus Α380, που είχε παραγγείλει ο ίδιος έναντι 280 εκατ. ευρώ.

Μέσω της Kingdom Holding Company, με έδρα το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, ο Αλ Ουαλίντ είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στη Citigroup, έχει μετοχές στην HSBC, στην Apple, στη Disney, στη News Corporation, στη Motorola, στη Four Seasons.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα