Για νέες πορείες ετοιμάζεται η Μουσουλμανική Αδελφότητα

14:59 15/8/2013 - Πηγή: TNSite
Νέα πορεία στο Κάιρο σχεδιάζει σήμερα η Μουσουλμανική Αδελφότητα, μια ημέρα μετά τη βίαιη καταστολή διαδηλώσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες άνθρωποι.

«Πορείες σχεδιάζονται για σήμερα το απόγευμα από το τέμενος Αλ-Ιμάν σε διαμαρτυρία για τους θανάτους», αναφέρει σε δήλωσή της η ισλαμιστική οργάνωση.

Στο μεταξύ, το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα μετέδωσε σήμερα πως τα πτώματα περισσότερων από 250 ανθρώπων, οι οποίοι σκοτώθηκαν στα βίαια επεισόδια, βρίσκονται

σε ένα τέμενος στο βορειοανατολικό Κάιρο και έδειξε εικόνες στις οποίες φαίνονται σειρές πτωμάτων τυλιγμένων σε λευκά σάβανα.

Στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε σήμερα «να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί ο εμφύλιος πόλεμος» στην Αίγυπτο.

Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρεσβευτή της Αιγύπτου στο Παρίσι. «Η Γαλλία είναι προσηλωμένη στην αναζήτηση μιας πολιτικής λύσης και επιθυμεί να οργανωθούν εκλογές το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από τις αιγυπτιακές μεταβατικές αρχές», προστίθεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα