Γάζα: Ένα νήπιο σκοτώθηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

21:50 24/12/2013 - Πηγή: TNSite

Το κοριτσάκι βρισκόταν μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του έξω από το σπίτι τους, κοντά στο στρατόπεδο εκπαίδευσης της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, και χτυπήθηκε από θραύσματα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Δύο από τα αδέλφια της τραυματίστηκαν.

Αξιωματούχοι της Χαμάς και αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα ισραηλινά αεροπλάνα βομβάρδισαν τα στρατόπεδα στο Χαν Γιούνες και το αλ Μπουρέιτζ ενώ άρματα μάχης βομβάρδισαν τα ανατολικά περίχωρα της πόλης της Γάζας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας έπληξαν δύο στρατόπεδα εκπαίδευσης της ισλαμιστικής

οργάνωσης Χαμάς στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας και στο Χαν Γιούνες, στα νότια.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν πληροφορίες για έναν νεκρό.

Λίγο νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι ένας ελεύθερος σκοπευτής από τη Γάζα πυροβόλησε έναν Ισραηλινό ο οποίος έκανε εργασίες συντήρησης στο φράχτη ασφαλείας, στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας. Ο εργάτης μεταφέρθηκε από τον στρατό στο νοσοκομείο Σορόκα της Μπιρσίμπα, στο νότιο Ισραήλ, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν ήδη νεκρός.

Μάρτυρες από τη Λωρίδα της Γάζας ανέφεραν ότι Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν ένα βλήμα όλμου εναντίον οχημάτων του ισραηλινού στρατού στα ανατολικά σύνορα, κοντά στην κοινότητα Ναχάλ Οζ, και ότι ένας τραυματίας απομακρύνθηκε από την περιοχή με ασθενοφόρο. Ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, είπε ότι στη συνέχεια αυτού του επεισοδίου ένας 18χρονος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε στο πόδι από πυρά Ισραηλινών στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

"Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό συμβάν και δεν θα το αφήσουμε αναπάντητο", είπε ο Νετανιάχου όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του Ισραηλινού στα σύνορα. "Η πολιτική μας μέχρι σήμερα είναι να δρούμε προληπτικά και να απαντούμε δυναμικά και αυτό θα κάνουμε και αυτή τη φορά", είπε από το Σντερότ, μια πόλη πολύ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, όπου βρισκόταν για επίσκεψη.

Μετά το θάνατο του Ισραηλινού η Χαμάς εκκένωσε τα γραφεία της και τα στρατόπεδα εκπαίδευσης που διαθέτει ενώ το Ισραήλ προειδοποίησε τους αγρότες να μην πλησιάζουν στα σύνορα.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν πολλαπλασιαστεί τα αιματηρά επεισόδια στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας. Το βράδυ της Δευτέρας ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε σοβαρά από ισραηλινά πυρά ενώ την Παρασκευή ένας άλλος σκοτώθηκε και το Σάββατο ένας τρίτος τραυματίστηκε. Το Παλαιστινιακό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Γάζα ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε την Παρασκευή μάζευε οικοδομικά υλικά κοντά στα σύνορα.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του υποστηρίζει ότι οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των Παλαιστινίων αυτών μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν στα σύνορα, κατηγορώντας τους μεταξύ άλλων ότι επιχείρησαν να τοποθετήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς κοντά στο φράχτη ασφαλείας.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα