Φουντώνει η κόντρα Σφακιανάκη - Βανδή

08:35 26/11/2013 - Πηγή: TNSite

Ακαιρη και άκυρη χαρακτήρισε την αποχώρηση της Δέσποινας Βανδή από το σχήμα στο οποίο θα εμφανίζονταν μαζί ο Νότης Σφακιανάκης, ενώ επανήλθε με νέες προκλητικές δηλώσεις, τις οποίες εξαπέλυσε κατά εκείνων που αμέσως μετά τα όσα είπε στην απονομή του πολυπλατινένιου δίσκου του (παίρνοντας θέση υπέρ της Χρυσής Αυγής) τάχθηκαν εναντίον του. «Εγώ ήμουνα μετανάστης, εγώ δεν ήμουν παιδί μεταναστών!

Ημουν ο ίδιος μετανάστης με τη μητέρα μου. Είναι λάθος η επιλογή της, είναι άκαιρη και άκυρη… Σέβομαι την άποψη και τη θέση του κάθε ανθρώπου, όπως επιθυμώ και απαιτώ να σέβονται και τη δική μου»

είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star, απαντώντας σε όσα έγραψε η Δέσποινα Βανδή την περασμένη Παρασκευή στον προσωπικό της λογαριασμό, εν είδει ανακοίνωσης, με την οποία έβαζε τέλος στη φημολογία για το αν θα παραμείνει ή όχι στο σχήμα.Η... επάνοδος

Αναφερόμενος πάντως σε όσους του έχουν αποδώσει διάφορους χαρακτηρισμούς, κυρίως μέσω των social media, ο εκκεντρικός τραγουδιστής επανήλθε με νέες προκλητικές δηλώσεις, ρίχνοντας ξανά λάδι στη φωτιά. «Ο Νότης Σφακιανάκης είμαι, Ελληνας και μόνο. Αυτό είμαι. Πες τους να πάνε να γα... νε, από όπου και αν προέρχονται. Εγώ δεν έχω ιδιοτέλεια, εσένα σκέφτομαι που αύριο δεν θα έχεις δουλειά.

Εγώ είμαι ταχτοποιημένος, εσένα σκέφτομαι που αύριο θα σε τυραννήσουν, θα σε κλείσουν φυλακή επειδή θα πεις τη γνώμη σου» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν είναι οι δηλώσεις μου αυτό στο οποίο θα έπρεπε να εστιάσει ο κόσμος, αλλά αυτά που συμβαίνουν! Τα συμβάντα είναι συνταραχτικά. Η διδακτορία που αυτή τη στιγμή ζούμε, που φυλακίζει ανθρώπους, όπως και αν λέγονται, από όπου και αν προέρχονται, είναι υπαρκτή. Αύριο θα σου χτυπήσουν τη δική σου πόρτα, τη δική μου… κατάλαβες;» τόνισε απευθυνόμενος στη δημοσιογράφο Κατερίνα Σουλιώτη.

Στα social media

Twitter και facebook έχουν πάρει... φωτιά από το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο Νότης Σφακιανάκης βγήκε και δήλωσε ανοιχτά πως «η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να είναι το μόνο σωτήριο σήμερα για τη χώρα», αλλά και μετά τις υβριστικές δηλώσεις εναντίον όσων του άσκησαν κριτική.

«Διαβάζω εδώ ότι ο τραγουδιάρης Σφακιανάκης επιμένει στη χυδαιότητα. Βρίζει μάλιστα χυδαία και όσους του άσκησαν κριτική. Οποία κατάπτωσις» γράφει κάποιος χρήστης του twitter, ενώ ένας άλλος επισημαίνει: «Ο Σφακιανάκης έχει καταφέρει το αδύνατο: όταν μιλάει γίνεται εκνευριστικότερος από τον εαυτό του, όταν τραγουδάει». Αλλοι αντιμετώπισαν το γεγονός με χιούμορ. «Μια και διαλύθηκε η συνεργασία Δέσποινας Βανδή - Νότη Σφακιανάκη, προτείνω να πάρουν την Ηλιάδη, μην πάνε τζάμπα και τόσες αφίσες» αναφέρεται σε κάποιο tweet.

Οι δηλώσεις και το χρονικό της διάλυσης του σχήματος

Λαμβάνοντας υπόψη της τον σάλο που ξέσπασε μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε για να του απονείμουν τον πολυπλατινένιο δίσκο για τη δουλειά του «16 αυτοτελείς ιστορίες», η Δέσποινα Βανδή αποφάσισε μέσω facebook να ανακοινώσει την απόφασή της να αποχωρήσει.

«Τον Νότη τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν από 16 χρόνια. Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και με συνέπεια, ωστόσο, ως προς και τα δύο όλον αυτό τον καιρό. Ακραίος και ανατρεπτικός σε αξίες και πιστεύω. Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα είναι να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει. Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός).

Παρά τη διαφορετική άποψη που έχουμε γενικότερα στις σχέσεις, στη ζωή και τη δημοκρατία, θεωρούσα ότι καλλιτεχνικά θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε σε μια μουσική σκηνή. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν. Αποχωρώ με λύπη. Και κάτι τελευταίο… Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες… Αυτό». Με αυτά τα λόγια έδωσε τέλος στη συνεργασία της με τον τραγουδιστή και στις φήμες που την ήθελαν να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο να μείνει ή όχι στο νυχτερινό μαγαζί της οδού Πειραιώς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πάντως, ο Νότης Σφακιανάκης θα κάνει κανονικά πρεμιέρα στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ είναι πολύ πιθανόν να μην έχει κανέναν άλλο καλλιτέχνη στο πλευρό του και να εμφανιστεί μόνος του.

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα