Εξέγερση μεταναστών στην Αμυγδαλέζα - Δέκα τραυματίες αστυνομικοί

00:33 11/8/2013 - Πηγή: TNSite
Μεγάλη ένταση επικρατεί στην Αμυγδαλέζα. Έχουν ανάψει φωτιές σε στρώματα και κοντέινερ. Πληροφορίες έκαναν λόγο και για εκρήξεις. Τραυματίες αστυνομικοί

Ασαφής είναι η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Αμυγδαλέζα, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για φωτιές, καπνούς αλλά και πολλά δακρυγόνα.

Μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ στην περιοχή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μεγάλη ομάδα μεταναστών κατέλαβε το ένα προαύλιο των εγκαταστάσεων, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με ένα κτίριο.

Η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται

σε πλήρη εξέλιξη, ομάδες της ΔΙΑΣ ανεβαίνουν και αυτές ως ενίσχυση, την ίδια ώρα που γίνεται χρήση χημικών και κρότου λάμψης, με τους μετανάστες να πετούν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για εκρήξεις. Επίσης στην περιοχή σπεύδουν τρία οχήματα πυροσβεστικής με 25 πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά που έχουν βάλει οι μετανάστες στα κοντέινερ που διαμένουν.

Οι αιτίες της εξέγερσης δεν έχουν ακόμα γίνει σαφείς, ωστόσο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε πως οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν αφού τους ανακοινώθηκε ότι ο χρόνος κράτησής τους θα παραταθεί από τους 12 στους 18 μήνες.

Όπως γίνεται γνωστό από την Αστυνομία, νωρίτερα το βράδυ, ομάδες αλλοδαπών, κατά τη διάρκεια της διανομής του φαγητού, επιτέθηκαν στους σκοπούς και έβαλαν φωτιά σε στρώματα και "οικίσκους" (κοντέινερ διαμαρτυρόμενοι για την παράταση του χρόνου κράτησης τους.

Η Αστυνομία δίνει δέκα τραυματίες αστυνομικούς από ρίψη αντικειμένων και από πέτρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα